SPOR Haber Girişi : 19 Ağustos 2017 09:27

Nusaybinli minik basketbolcular tarihi mekanları gezdi

Nusaybinli minik basketbolcular tarihi mekanları gezdi
Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan etkinler kapsamında Nusaybin Basketbol Kulübünün minik kız basketbolcuları Mardin’de tarihi mekanları gezerek yaşadıkları şehrin tarihi ve kültürel güzelliklerini yerinde görme imkanı buldu.
Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Mardin Gençlik Merkezi düzenledikleri etkinlerle gençleri spora teşvik etmeye devam ediyor. Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan etkinler kapsamında Nusaybin Basketbol Kulübünün minik kız basketbolcuları Mardin’de tarihi mekanları gezerek yaşadıkları şehrin tarihi ve kültürel güzelliklerini yerinde görme imkanı buldu.
56 Sporcunun katıldığı şehir turunda minik basketbolcular, Mardin Müzesi, tarihi cami ve medreseleri gezerken yapılan gezinin ardından minik sporcular Mardin Gençlik Merkezini de ziyaret ederek unutulmaz bir gün geçirdiler.
Nusaybin’de basketbol alt yapısını oluşturmak ve gençleri spora teşvik etmek için amacıyla kültürel ve sosyal geziler düzenlediklerini söyleyen Gönüllü basketbol antrenörü Mehmet Tahir Gümüş, “Bu gezimizin amacı Nusaybin’de basketbolun alt yapısını kurmak. Hedefimiz sadece bir yıllık değil. Bu kızlarımızla birlikte geleceğe yatırım yaparak ilimizin ve ilçemizin ismini basketbol alanında duyurmaktır.  Diğer bir amacımız ise sporun güzellikleriyle çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlardan uzak tutmaktır. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü  Hadi Çomaktekin ile Gençlik Merkezi Müdürü Yusuf Dağ tarafından gençlerin spora teşvik edilmesi amacıyla yapılan bu etkinlikle minik basketbolcularımız tarihi mekânları gezerek yaşadıkları şehrin tarihi ve kültürel güzelliklerini yerinde görme imkânı buldu.  İlçemizde basketbol kulübünü açtığımızda basketbola pek bir rağbetin olmayacağını düşündük ancak diğer gönüllü basketbol antrenör arkadaşlarımız Mahsum Taşçıer ve Yusuf Harman ile birlikte okul okul, sınıf sınıf gezdik. Ailelerle bir araya geldik. Basketbol branşını tanıttıktan sonra beklentimizin üstünde bir geri dönüş oldu. Yaptığımız tanıtımın ardından 438 başvuru geldi. Antrenör arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalardan sonra 56 sporcudan oluşan kulübümüzü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü  ve İlçe Basketbol temsilcimiz Münir Bilgici’nin destekleriyle kurduk. Basketbol kulübümüze yoğun bir ilgi ve başvuru var. Talebin yoğun olmasından dolayı imkanlarımızı göz önüne alarak bir sınır belirlemek zorunda kaldık. Bunun bir devamlılık olması ve il ile ilçemizi basketbolda bir marka haline getirmek için tüm imkanlarımızı kullanacağız.  Hedefimiz sporcularımızı bölgesel ligde görmektir. Bu tür kültürel ve sosyal gezilerin düzenlenmesinde emekleri geçen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü  Hadi Çomaktekin ile Gençlik Merkezi Müdürü Yusuf Dağ'a teşekkür ediyorum.” dedi.
Gönüllü basketbol antrenörleri ve Gençlik Merkezi Lideri Mustafa Demir’in gözetiminde şehri gezen sporcuların müze ve tarihi mekanları ziyaretlerinde mutlulukları gözlerinden okundu.