SPOR Haber Girişi : 31 Ekim 2014 12:59

Nusaybinli Wushucu Milli sporcu oldu

Nusaybinli Wushucu Milli sporcu oldu
2. Hasankeyf Uluslararası Wushu şampiyonasına katılan Nuri Turğut, ikinci olarak milli sporcu oldu
Nusaybinli Wushucu Milli sporcu oldu

M. Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com ÖZEL HABER
Batman'ın Hasankeyf ilçesinde düzenlenen 2. Uluslararası Wushu yarışmasına katılan Nusaybinli Nuri Turğut, 65 Kg. ikinci olarak milli sporcu oldu.
Nusaybin Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Wushu kursuna katılan Turğut, Hasankeyf'te 2. düzenlenen, Türkiye, Gürcistan, Irak ve İran'ın katıldığı Wushu yarışmasına katıldı. 150 sporcunun katıldığı şampiyonada 65 kg. Wushu - Sanda dalında ikinci olan Turğut, Türkiye Milli Sporcusu, Antrenörü Mahmut Turgut da Milli Antrenör oldu.

-"HEDEFİM DÜNYA ŞAMPİYONASINA KATILMAK"

3 yıl önce Nusaybin Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kursa katılarak Wushu sporuyla tanıştığını belirten Turğut, 3 yıl boyunca antrenörü Mahmut Turgut'la beraber birçok yerel ve ulusal düzeydeki yarışmalara katıldığını söyledi.
Turğut: "Antrenörümle yaptığımız girişimlerle bu yıl 2. düzenlenen Hasankeyf  Uluslararası Wushu şampiyonasına katıldım. 4 ülkeden 150 sporcu arasında kendi kilom olan 65 kg. Wushu - Sanda dalında ikinci olarak Milli sporcu oldum. Yeni hedefim bundan sonraki Dünya Şampiyonasına katılmak ve benden sonra gelecek yetenekli Wushuculara örnek olmak"şeklinde konuştu.
12 çocuklu ailenin en büyüğü olan Turğut'un babası kaynakçı ustası. Üniversiteye hazırlık kursuna giden Turğut, Milli takımda görev almakle birlikte Beden Eğitimi öğretmenliğini okumak istiyor. Turğut, Sporla birlikte derslerinde de başarılı olduğunu söyledi.

-"YARIŞMAYA KENDİ ARAMIZDA TOPLADIĞIMIZ PARAYLA GİDİYORUZ"
Turğut'un antrenörü Mahmut Turgut da ilk defa milli heyecanı yaşadıklarını söyledi.
Sporcusunu tebrik eden Turgut, kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.
Turnuvaya Nusaybin adına katıldıklarını kaydeden Turgut, şuanda Wushu kursuna devam eden 54 sporcudan 6 tanesini daha yerel ve ulusal yarışmalara hazırladıklarını ifade etti.
Maddi imkansızlıklar nedeniyle aldıkları spor formalarını sadece yarışmalara giderken giydiklerini kaydeden Turgut: "Yarışmalara gitmeden önce okul olarak karar veriyoruz. Katılma kararı aldıktan sonra kursa gelen sporcuların harçlıkları ve bazı esnaf öğrencilerimizin kendi aralarında topladıkları parayla yarışmalara katılıyoruz. Çok yetenekli sporcumuz var. Ancak maddi imkansızlıklardan dolayı yarışmalara fazla sporcu götüremiyoruz. Nusaybinli İş adamları ve resmi kurumlarından destek bekliyoruz." şeklinde konuştu. 
Turgut, yarışmaya katılımlarını destekleyen Türkiye Wushu Federasyon İcra Kurulu Başkanı Abdurrahman Akyüz, Doğu ve Gündeydoğu Wushu Bölge koordinatörü Abdulaziz Velioğlu ve Türkiye Wushu Federasyonu Teknik Direktörü Akif İnce'ye teşekkür etti.