MARDİN Haber Girişi : 18 Eylül 2018 12:34

Öğrencileri çikolata ve kolonya ile karşılıyorlar

Öğrencileri çikolata ve kolonya ile karşılıyorlar
Mardin Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerini çikolata ve kolonya ile karşılıyor.
Mardin Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerini çikolata ve kolonya ile karşılıyor.
İldeki bin 500 okulda, 13 bin öğretmen ve 250 bine yakın öğrencinin bulunduğu Mardin'de bir lise öğrencilerini okulun kapısında şeker ve kolonya ikram ederek karşılanması veliler tarafından takdirle karşılandı.
Birçok eğitici etkinlikle gündeme gelen Mardin Sosyal Bilimler Lisesi bu defa da ilde bir ilke imza atarak öğrencilerine bir sürpriz yaptı.
İki günden beri öğrencileri kapıda çikolata ve kolonya ikram ederek karşılayan okulun müdürü Abdusselam Demir, en büyük amaçlarından birinin öğrencilere okulda bir aile ortamını sağlamak olduklarını söyledi.
Demir, 2018-2018 eğitim öğretim yılında okul idareci, öğretmen ve öğrenciler olarak yüzlerinden tebessümün düşmemesi temennisinde bulunarak başarının temelinde özverili çalışmanın olduğunu belirtti. Başarılı bir geçmişi olan Sosyal Bilimler Lisesinin güçlü kadrosuna kattığı eğitim camiasında kendini ispat etmiş yeni öğretmenlerle üniversite sınavlarında emeklerinin karşılığını alacaklarına dair inancının tam olduğuna vurgu yapan Demir, ayrıca toplumsal hayata kültürlü, ahlaklı, gelişime açık ve değişimin öncüsü olacak yeni bireyler yetiştirme yolunda daha güçlü adımlar atmak için yönetim olarak ciddi kararlar alındığını sözlerine ekledi.
Öğrencileri kapıda karşılayarak samimi ve sıcak tavırlar sergileyen Demir'i heyecan içinde dinleyen öğrencilerin coşkusu ise görülmeye değerdi.
Öğrenci velisi Mehmet Yılmaz da söz konusu uygulamadan memnun kaldıklarını belirterek, "Okul yönetimini hem çocuğumuzu kayda getirirken hem de şimdi okulun başlaması ile öğrencilere karşı bu çok duyarlı davranışları beni gerçekten çok etkiledi. Oğlum burada aynı zamanda yurtta da kalıyor. Okuldaki bu kadroyu gördükten sonra artık gözüm arkamda kalmayacak. Çok anlamlı etkinlikler yapıyorlar. Öğrencilerle birebir ilgileniyorlar. Bu çok sevindirici ve başarıyı tetikleyici bir durum. Kendilerine veliler adına teşekkür ediyoruz." dedi.