GÜNDEM Haber Girişi : 10 Nisan 2018 09:33

Polis Teşkilatı Kuruluşunun 173. Yılı Nusaybin'de törenle kutlandı

Polis Teşkilatı Kuruluşunun 173. Yılı Nusaybin'de törenle kutlandı
Polis Teşkilatı Kuruluşunun 173. Yılı nedeniyle Nusaybin'de tören düzenlendi.
Polis Teşkilatı Kuruluşunun 173. Yılı Nusaybin'de törenle kutlandı
Polis Teşkilatı Kuruluşunun 173. Yılı nedeniyle Nusaybin'de tören düzenlendi.
Nusaybin Cumhuriyet Meydanında yapılan tören, Emniyet Müdürü Abdürrahim Zengin'in Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Emniyet Müdürü Zengin bir konuşma yaptı.
Nusaybin'de 15 aydır görev yaptığını belirten Zengin: "Nusaybin'in nereden nereye geldiğini hepiniz takdir ediyorsunuz. Burada bizim arkadaşların emeği olduğu kadar sizlerin bizlere olan destekleri de önemlidir.
Nusaybin halkından gördüğümüz desteği en uç seviyelere taşımak için gayret sarf etmeye çalıştık. Umarım başarılı olmuşuzdur diye düşünüyorum. Bundan sonraki amacımız da hep birlikte bu başarıyı en üst seviyelere çıkartarak buradaki huzuru, mutluluğu, çocuklarımızın gözündeki ışıltıyı daha fazla görmemiz daha fazla yaşamamızdır. Bu vesileyle geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şehit olan meslektaşlarımızı rahmetle, gazilerimizi de minnetle yad ediyoruz" dedi.
Daha sonra Polis Haftası boyunca yapılan Şiir, Kompozisyon ve Atletizm Koşularında dereye giren yaklaşık 100 öğrenciye bisiklet hediye edildi.
Öğrencilerin hediyeleri Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Ergün Baysal, Jandarma Komutanı J. Bnb. Mehmet Atik, Tabur komutanı vekili P. Bnb Serkan Ünal, Emniyet Müdürü Abdürrahim Zengin, Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Faruk Eken, Cumhuriyet Savcısı Emre Yıldırım ve Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel tarafından verildi.
Törenden sonra Emniyet Müdürlüğü bahçesinde verilen kokteylde Kaymakam Baysal tarafından pasta kesildi.
Öte yanda Polis Haftası kutlamaları için Nusaybin'de bulunan çok sayıda kurum, kuruluş ve özel firma çelenk gönderdi. Katılımın yüksek olduğu törende Nusaybin'deki tüm STK'lar yönetimleriyle birlikte katıldığı gönderdi.