GÜNDEM Haber Girişi : 09 Nisan 2018 12:10

Posta ve Ziya Gökalp sokakları baştan sona yenileniyor

Posta ve Ziya Gökalp sokakları baştan sona yenileniyor
Nusaybin Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan Posta ve Ziya Gökalp Sokaklarını baştan sona yeniliyor.
Nusaybin Belediyesi, ilçe merkezinde bulunan Posta ve Ziya Gökalp Sokaklarını baştan sona yeniliyor.
Belediyeye bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri aynı anda iki ayrı sokakta yenileme çalışmasına başladı. Kent merkezinde bulunan en işlek sokaklardan Ziya Gökalp ve Posta Sokakta yapılacak iyileştirmeden sonra iki sokağın yeni bir görünüme kavuşması bekleniyor.
Posta ve Ziya Gökalp Sokaklarına giren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri parke, kaldırım taşı ve asfalt sökümü gerçekleştirdi. Trafik ve yaya yoğunluğunun fazla olduğu sokaklardan biri olan Ziya Gökalp sokakta yeni çalışmalar kapsamında, araç geçişine 758 metrekare ayrılırken trafik tek yöne indirilecek ve yaya geçişleri için Bin 329 metrekare alan ayrılacak. Engelli vatandaşların rahat hareket edebilmeleri için yön bildiren özel yürüme taşları eklenecek. Sokağa modern led aydınlatma sistemi kurularak, ine vatandaşların rahatlığı açısından belirli noktalara ağaç kasalı oturma birimleri eklenecek.
Barış ve Demokrasi Parkını birbirine bağlayan Posta Sokakta ise araç geçişine 620 metrekare ayrılırken trafik tek yöne indirilecek ve yaya yoğunluğu göz önüne alınarak Bin 368 metrekare alan ayrılacak. Yine engelli vatandaşların rahat hareket edebilmeleri için yön bildiren özel yürüme taşları eklenecek, sokağa modern led aydınlatma sistemi kurularak ve vatandaşlarımızın rahatlığı açısından belirli noktalara ağaç kasalı oturma birimleri eklenecek.
İki sokakta yapılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.