GÜNDEM Haber Girişi : 27 Aralık 2014 11:12

Roboski için yürüyen Bayrak, Nusaybin’den geçti

Roboski için yürüyen Bayrak, Nusaybin’den geçti
Roboski için yola çıkan Felsefe Öğretmeni Metin Bayrak, Nusaybin'den geçti.

Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com
Felsefe öğretmeni Metin Bayrak, doğa ve insan katliamlarına tepki amacıyla başlattığı, ‘Ortak hafıza’ yürüyüşü çerçevesinde Roboski’ye yürümek üzere Mardin’den yola çıktı. Bayrak’ın Nusaybin’den geçişi sırasında Vicdani retçi İlham Gökçe de destek verdi.
Bayrak, Türkiye’de gerçekleşen katliamlara tepki amacıyla 2 Temmuz tarihinde Sivas Madımak’ta başlattığı ortak hafıza yürüyüşünün 3. etabını Mardin’den start verdi. Bayrak, üç gün sürecek yürüyüş kapsamında önce Nusaybin’e oradan da Cizre ve Şırnak üzerinden Roboski’ye varacak.
Nusaybin’e ulaşan Bayrak, bugün sabah saatlerinde Nusaybin’den yola çıktı. Bayrak’ın İpek yolundan geçişi sırasında Vicdani Retçi ilham Gökçe de destek verdi.
Bayrak’ın geçişinden sonra konuşan Gökçe: “Kürdistan’da devlet tarafından katledilen Ceylan Önkol’u, Uğur Kaymaz’ı Dersim'i, Roboski'yi ve daha nicelerini düşünerek militarizmi reddettim.1948 yılında Van-Özalp sınır hattında 33 köylünün Mustafa Muğlalı paşanın emriyle katledilmelerinden sonra yapılan en büyük katliamlardan bir tanesi Roboski katliamıdır. Roboski katliamı aydınlatılmadan, suçlular cezalandırılmadan Kürt sorununun çözümü ve demokrasi adına hiçbir adım atılamaz. Gerek Rojava'da gerekse Güney ve Doğu Kürdistan sınırlarında Kürtler kurşunlanarak öldürülmeye devam edilmektedir. Kendi topraklarımızda sınır kaçakçılığına zorlanıp katledilmekteyiz. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen katliamdan sorumlu kimse ne tutuklanmış ne de soruşturmaya alınmıştır. Katliamı gerçekleştirenler doğaldır ki dosyayı da ortadan kaldırmışlardır. Roboski katliamı aydınlatılmadan, suçlular cezalandırılmadan Kürt sorununun çözümü ve demokrasi adına hiçbir adım atılamaz.” dedi.
Bayrak’ın Cizre ve Şırnak’tan sonra Roboski köyüne ulaşması bekleniyor.