GÜNDEM Haber Girişi : 19 Ağustos 2018 13:03

Şoförler Odasından şehir içi ulaşım zammı açıklaması

Şoförler Odasından şehir içi ulaşım zammı açıklaması
Nusaybin Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Hüseyin Gündoğdu, şehir içi ulaşımına yapılan zam sonrası gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı.
Nusaybin Otomobilciler ve Şoförler Odası Başkanı Hüseyin Gündoğdu, şehir içi ulaşımına yapılan zam sonrası gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı.
Şehir içi ulaşımında çalışan araçların masrafları ve çalışma şartlarını dile getiren Gündoğdu, özellikle kırsal mahalle hattında çalışan araçların zorluklarını fotoğraflarla açıkladı.
Gündoğdu’nun açıklaması şöyle:
“Son zamanlarda artan akaryakıt, şoför, araç bakımı, araç sigorta bedelleri, araç parça bedelleri ve diğer masraflar nedeni ile şehir içi hizmeti veren şoför esnaflarımız hizmet veremeyecek duruma gelmişlerdir. Şoför esnaflarımız son ana kadarda bu zor şartlarda hizmet vermeye devam etmişlerdir. Ancak yukarıda saymış olduğumuz şartlardan dolayı yüzde 25 gibi cüzi bir artış yapmak zorunda kaldık. Bu hizmeti veren araçlarımız halkımızın da malumu olmak üzere 2018 Model klimalı, engelli rampası dahil Halkımıza yakışan konforlu araçlarla hizmet verilmektedir. Her bir aracımızın bedeli yaklaşık 200.000 TL’dir. Bunların hepsi değerli Nusaybin Halkımıza daha konforlu ve kaliteli bir hizmet verebilmek adına düşük model araçlarımızın hepsi 2018 Model araçlar alınmak kaydıyla değiştirilmiştir. Şoför esnafımızın ve hizmet verdikleri araçlarımızın günlük aylık ve yıllık masrafları halkımızın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi adına aşağıda belirtilmiştir.
1-Trafik sigortası           -2.120.00 Tl
2-Kasko                         -4000.00 Tl
3-Ferdi Koltuk Sigortası-1.000.Tl
Toplam sigorta               -7120.00 Tl
Muhasebe ve Oda aidatları Toplam:600.Tl
1 Aylık Araç bakımı      -600.00 Tl
1 Aylık Şoför masrafları-3.600.00 Tl
Günlük yakıt                   -200.00 Tl
Aylık Ekstra araç arıza bakımı-500.00 Tl
Lastik Yıllık                    -3.000.00 Tl
MTV Yıllık                    -2.250.00 Tl
Saygıdeğer Nusaybin Halkımız daha birçok ufak tefek masraflarda yukarıda yazdığımız masraflara dâhilde edilmemiştir. Bunun yanında Nusaybin dışında ulaşım hizmeti veren araçlarımız ilçemize gelen vatandaşlarımızın yoğurt bakraçları süt bidonları vs. halkımıza hiçbir maddi külfet yüklenmeden bu eşyalarını da şehir merkezine gayet konforlu klimalı araçlarımızla hizmetlerini yerine getirmektedirler. Her ailede en az okuyan 2-3 öğrenci olur hesabı ile öğrenci ücretlerine 0.250 krş. gibi cüzi bir artış yapılmıştır. 
Son yapılan artışlarla birlikte Şehir içi ücretleri Sivil: 2.00 Tl, öğrenci: 1.25.Krş olmuştur.  Şoförlerimizin bu talebi Mardin Büyükşehir Belediyesi OKOME ‘ce değerlendirilmiş olup Şoför Esnafımızın bu haklı talepleri uygun görülmüştür. Saygıdeğer halkımızın bizi anlayışla karşılayacağını umar bütün Halkımıza en derin saygılarımızı sunarız.”