MARDİN Haber Girişi : 12 Ocak 2020 12:50

STK'lardan su zammına tepki

STK'lardan su zammına tepki
Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün yüzde 300’lük su zammına tepki gösteren Midyat Sivil Toplum Platformu, yapılan zammın geri alınmasını istedi.

MİDYAT - Mardin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün yüzde 300’lük su zammına tepki gösteren Midyat Sivil Toplum Platformu, yapılan zammın geri alınmasını istedi.

 

Midyat Kent konseyi toplantısında alınan kararla MARSU’dan su zammını geri çekmesi istendi.

 

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Midyat Sivil Toplum Platformu Sözcüsü ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Hüseyin Yücel, "Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu olan MARSU'nun 1 Ocak 2020'den itibaren tüketimini kademelendirip suya yaptığı yüzde 300’luk fahiş zammı Midyat halkı adına STK temsilcileri olarak kabul etmiyoruz. Su insanın en temel ihtiyacıdır. Su üzerinden kâr hesabı yapılamaz. MARSU bir kamu kuruluşu ve insanların su ihtiyacını karşılıyor. Bize göre bu zammın amacı kazanç artışı sağlamaktır. Halkımız 'Bu zam nereden çıktı, böyle bir tarife değişikliğine neden gerek duyuldu?' diye soruyor. Yapılan zammı istemiyor. MARSU'dan zammı geri almasını ve niye bu kadar zam yapıldığı hakkında açıklama yapılmasını bekliyoruz.” dedi.

 

- Tüketicilere uyarı: Suyu dikkatli kullanın!
Açıklamanın devamında Yücel, “Tüketicilere de suyu zamlı tarifeye göre dikkatli harcamalarını tavsiye ediyoruz. Aksi halde bütçelerine büyük bir yük getireceğini hatırlatıyoruz. Su en temel haktır. Çeşme suyu, Mardin Büyükşehir Belediyesinin finansman aracı olarak kullanılamaz. Tam aksine su sübvanse edilmesi gereken temel kalemlerdendir. Mardin Büyükşehir Belediyesi'nin toplum çıkarı için kendine tahsis edilen kamu kaynaklarını kâr amacıyla kullanmaktan vazgeçmesi gerektiğini hatırlatıyoruz. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mustafa Yaman'dan, MARSU'nun kuruluş amacına aykırı, bu fahiş ve rekor zammı acilen geri çekmesini istiyoruz. Bu fahiş zamdan geri dönülene dek, bu sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyurur, saygılarımızı sunarız.” şeklinde konuştu. /İLKHA

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • tebrikler12 Ocak 2020 15:38

    katılıyorum.bu kadar yüksek zam olmaz.türkiyenin hiç bir yerinde örneği yok.