MARDİN Haber Girişi : 06 Ekim 2019 13:29

Suriyeli baba hasta kızı için yardım bekliyor

Suriyeli baba hasta kızı için yardım bekliyor
Mardin'de yaşayan Suriyeli baba, milyonda bir görülen hastalığa yakalanan kızı için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Mardin'de yaşayan Suriyeli baba, milyonda bir görülen hastalığa yakalanan kızı için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

    Ülkelerindeki iç savaştan ve imkânsızlardan kaçarak Türkiye'ye yerleşen Suriyeliler, kendi imkânlarıyla kiraladıkları derme çatma evlerde kıt kanaat geçinmeye çalışıyorlar. Her birinin hikâyeleri farklı olsa da yaşadıkları hemen hemen aynı.

    Suriye'nin Haseke ilinin Amude kentinden 5 yıl önce Sturge Weber Sendromu hastası kızını tedavi ettirmek için Mardin'e gelen Suriyeli baba Abdulmunam Hasan'ın hayat hikâyesini duyanların adeta yüreği dağlanıyor.

    Mardin'e geldikten sonra eşinin kendilerini terk ederek Avrupa'ya kaçtığını belirten baba Abdulmunam, eşinin kendilerini terk etikten sonra, hayatını milyonda bir görülen hastalığına yakalanan kızına adadığını söyledi.
    9 yaşındaki kızı Vinma'nın doğumundan sonra milyonda bir görünen Sturge Weber Sendromuna yakalandığını kaydeden baba Abdulmunam, savaş nedeniyle Suriye'de ilaç sıkıntısının baş göstermesiyle Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldıklarını söyledi.
    Çocuğunun hastalığının ilerlediğini ve vücudunun sol kısmının felç geçirdiğini aktaran baba, kızının bir gözünün görmediğini, sol kulağının işitmediğini, sol kol ve ayağının da güçsüz olduğunu, bu yüzden sekerek parmak ucundan yürümeye çalıştığını söyledi.
    Maddi gücünün olmadığını ve geçimlerini kıt kanaat sağladıklarını dile getiren baba Abdulmunam, kızının hastalığına çare bulunmasını istiyor.
    Tek isteklerinin, kızının tedavi edilmesi olduğunu ifade eden baba Abdulmunam şunları söyledi:
    "Ben Türkiye'ye kızım için geldim, çünkü Suriye'de artık ilaç bulamıyorduk. Kızım çok hasta, milyonda bir görünen Sturge Weber Sendromuna yakalanmış. Buraya geldikten sonra Mardin, Diyarbakır ve Urfa'daki hastanelerde günlerce yatarak tedavi ettirmeye çalıştım. Ancak hiçbir iyileşme göstermedi. Daha büyük kentlere gitmemizi söylediler, ancak benim maddi gücüm tükendi. Eşim bizi terk ettikten sonra kızıma ben bakmaya başladım. Tek başına hiçbir şey yapamıyor. Yemeğinden temizliğine kadar hepsiyle ben ilgileniyorum, bu yüzden çalışamıyorum da… Hastalığı beyinle ilgilidir. Felç geçirdiği için sol gözü görmüyor, sol kulağı işitmiyor, el ve ayakları tutmuyor. İlaçları çok pahalı, çok kez yardım talebinde bulundum ama şu ana kadar kimse bize yardım etmedi. Allah rızası için kızım için bize yardım edin. Ne kadar büyüyorsa hastalığı da o kadar büyüyüp ağırlaşıyor."
    Kızımı Avrupa'ya götürüp tedavi ettirmek için başvuruda bulunduğunu, ancak annesinin muvafakatnamesinin istendiğini belirten acılı baba, eşinin de kendilerini terk ederek Avrupa'ya kaçtığını söyledi.
    Baba Abdulmunam, "Benim tek bir isteğim var, o da kızımın tedavi ettirilmesidir. Bundan başka hiçbir şey istemiyorum. Buradan hayırseverlere ve yetkililere sesleniyorum: Allah rızası için kızıma bir çare bulun, lütfen yardım elinizi uzatın." dedi.
    9 yaşındaki hasta Vinma ise çok hasta olduğunu ve iyileşerek diğer çocuklar gibi oyun oynayıp koşmak istediğini söyledi. / ilkha