GÜNDEM Haber Girişi : 02 Aralık 2017 10:10

Tarihi Gırnavas tepesinde çevre temizliği yapıldı

Tarihi Gırnavas tepesinde çevre temizliği yapıldı
Nusaybin Belediyesi, ilçede bulunan tarihi Gırnavas tepesinde çevre temizliği yaptı.
Nusaybin Belediyesi, ilçede bulunan tarihi Gırnavas tepesinde çevre temizliği yaptı.
Temizlik İşleri Müdürü Vekili Fahrettin Aktaş tarafından yapılan açıklamada, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ergün Baysal’ın talimatıyla ilçenin tarihi ve turistik yerlerinde düzenli olarak çevre temizliği çalışmalarına başladıklarını kaydetti.
Nusaybin Belediyesinin ilk defa Gırnavas tepesi gibi tarihi öneme sahip bir yerde çevre temizliği yaptığını ifade eden Temizlik İşleri Müdürü Vekili Aktaş, Belediye olarak ilkleri yaptıklarını ve büyük özveriyle günün 24 saati hizmet verdiklerini belirtti.
Aktaş şöyle konuştu:
“Belediyemizce, Nusaybin halkına yakışır, sağlıklı ve yaşanabilir çevre koşullarının sağlanması amacıyla, halkın memnuniyeti ve istekleri göz önünde bulundurularak, çevre koruma ve temizliğine ilişkin gerekli düzenlemeler ve bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımıza, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir çevrede temiz ve sağlıklı bir yaşam sunmak Belediyemizin temel amaçlarından bir tanesindir.  Gırnvas höyüğü Arkeolojik önemi nedeniyle birçok bilim adamı tarafından ziyaret edilmiştir. Gırnavas, arkeolojik değerleri dışında halk bilim açısından da önem taşır. Yerli ve yabancı halkı ile birlikte birçok hastanın ziyaret ettiği höyüğe özellikle hastaları götürülmekte olup, bunların bir gecelik konaklama sonucunda iyileştirileceklerine inanılmaktadır. Temizlik İşleri Müdürlüğünce, söz konusu yerin konumu göz önünde bulundurularak burada ilk defa bu şekilde genel bir çevre temizliği yapılmış olup, Gımavas höyüğü her zaman temiz olması büyük önem arz etmektedir.”
Aktaş, ilçede bulunan tüm tarihi mekânların düzenli olarak temizlik ve bakımların yapılmaya devam edileceğini ifade etti.