SPOR Haber Girişi : 24 Nisan 2019 14:15

TÜGVA Nusaybin, Eğitim sezonunu dolu dolu geçirdi

TÜGVA Nusaybin, Eğitim sezonunu dolu dolu geçirdi
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nusaybin temsilciliği, 2018 – 2019 Eğitim öğretim sezonunu öğrenciler ve gençlerle birlikte dolu dolu geçirdi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Nusaybin temsilciliği, 2018 – 2019 Eğitim öğretim sezonunu öğrenciler ve gençlerle birlikte dolu dolu geçirdi.
TÜGVA Nusaybin Temsilciliği, Sezon boyunca yaptıkları etkinlikler ve çalışmalar hakkında açıklama yaptı.
Sadece ilçe merkezinde okuyan Öğrenci ve gençlere değil  yaptıkları etkinliklerle kırsal mahallelerdeki öğrencilere de ulaşmayı başardıkları belirtilen açıklamada, Manevî, Dini, Kültürel, Sosyal ve Sportif  etkinliklerle Nusaybin Gençliğinin gelişimine büyük  katkı sağladıkları ve TÜGVA Nusaybin olarak Gençlerin büyük beğenisini kazandıkları belirtildi.
TÜGVA Nusaybin İlçe Temsilcisi Mehmet Emin Aydın tarafından yapılan açıklama şöyle,
"TÜGVA Nusaybin olarak Gençliğimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Hem merkezdeki Gençlerimize/Öğrencilerimize hem de köylerdeki öğrencilerimize elimizden geldiğince ulaşmaya ve onlarla birlikte etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. 
Eğitici filmlerle patlamış Mısır eşliğinde Sinema Etkinliklerimizi yaparak köyde okuyan  öğrencilerimize de Gerçek sinema konforu yaşatmaya çalışıyoruz. 
Okullarımızın hepsini  ziyaret ederek bire bir gençlerimizle  kucaklaşıyoruz. 
Yurtlarda kalan öğrencilerimizi de ziyaret ederek onları yalnız bırakmıyoruz "Haydi Çocuklar Camiye" sloganıyla yaptığımız Sabah Namazı  programımızla da Gençlerimizin Manevi dünyalarına katkıda bulunmaya çalıştık ve programa devam eden 50 öğrencimizi çeşitli hediyelerle ödüllendirdik. 
Bu sene 2.si düzenlenen  Geleneksel  Ortaokullar Arası  Halı Saha Futbol Turnuvası köy okullarımızın da dahil olduğu 17 Okulumuzun katılımıyla devam ediyor. Bütün Takımlarımızın  (Köy okullarımız dahil) okullarından servisle alıp, tekrar servisle okullarına bırakıyoruz, Turnuvaya katılan bütün takımlarımızın oyuncularına Su, Kek ve Meyve suyu ikramı yaparak öğrencilerimizin en güzel şekilde etkinliğin tadına varmasını  sağlıyoruz. Büyük bir coşku, mükemmel bir organizasyon, seçkin davetlilerle sürpriz ödüllerle Turnuvamızı 30 Nisanda müthiş bir Finalle taçlandırmayı planlıyoruz.
TÜGVA Genel Merkezimizin 20 Nisanda Türkiye Geneli düzenleyeceği Kitap Kurdu Yarışmasını aynı an anda Nusaybin’de yaparak öğrencilerimizi kitap okumaya teşvik ediyoruz.
Sınavlara hazırlık etütlerimizle kitap okuma guruplarımızla, öğrencilerimizin doğayla  iç içe güzel vakit geçirdiği gezilerimizle, Mardin’e düzenlediğimiz kültür gezilerimizle ve önümüzdeki hafta yapmayı planladığımız Urfa'ya kültürel gezilerimizle Gençlerimizin her yönüyle gelişimine katkılarımız devam edecektir. 
Biz TÜGVA Nusaybin olarak Nusaybin’imizin Geleceği olan Gençlerimizin her zaman yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz. Buradan  Bütün Nusaybinli Hemşerilerimizi Kurum  Amirlerimizi STK'larımızı Gençlerimize hep beraber sahip çıkmaya davet ediyoruz."