MARDİN Haber Girişi : 28 Haziran 2015 13:05

Türk: Hep beraber Mardin’in çehresini değiştireceğiz

Türk: Hep beraber Mardin’in çehresini değiştireceğiz
Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı vesilesi ile il, ilçe ve köy muhtarlarına yönelik iftar yemeği verildi. Yemekte konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, hep beraber Mardin’in çehresini, geleceğini değiştirecek yeni ç
Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı vesilesi ile il, ilçe ve köy muhtarlarına yönelik iftar yemeği verildi. Yemekte konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, hep beraber Mardin’in çehresini, geleceğini değiştirecek yeni çalışmalar için her zaman hep beraber çalışacaklarını söyledi.
Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı vesilesi ile il, ilçe ve köy muhtarlarına yönelik Mova Park düğün salonunda iftar yemeği verildi. Yemeğe, Mardin Büyüyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Büyükşehir Genel Sekreteri Ahmet Zirek, Büyükşehir Daire Başkanları, MARSU Genel Müdürlüğü, HDP Mardin Milletvekilleri Gülser Yıldırım, Enise Güneyli, DBP, HDP Mardin il ve ilçe örgütleri, DBP’li bölge belediye eş başkanları ve çok sayıda muhtar katıldı. Yemeğe katılan tüm misafirleri kapıda karşılayan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Türk, ardından salona geçerek misafirleri tek tek selamladı.
İftar yemeği öncesinde DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik yapmış olduğu saldırı sonrasında yaşamlarını yitirenler için yapılan bir dakikalık çeşitli konuşmalar yapıldı. Burada konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, sözlerine Kobanê’ye yönelik yapılan saldırı sonrasında DAİŞ çetelerince acımasızca katledilen 156 sivil yurttaşı saygı ile andığını belirterek Kürdistan tarihinin hiçbir zaman bu katliamı unutmayacaklarını ve bunun cevabını vereceklerini ifade ederek başladı. 7 Haziran seçiminde Mardin halkının göstermiş olduğu başarıya da dikkat çeken Türk, Mardin halkına ve muhtarlarına bundan dolayı da teşekkür ederek artık yeni bir döneme girdiklerini söyledi. Her şeyden önce Kürt halkının geleceğine yönelik yeni projelerin, programların ve mücadelenin başlayacağı bir dönem olacağını belirten Türk, konuşmasını “Bu yeni dönemde parlamentoya gönderdiğimiz arkadaşlarımız Kürt halkını ve Kürt mücadelesini en iyi şekilde temsil edecekler. Ve halkımızın taleplerini doğru bir şekilde Türkiye ve Dünya gündemine taşıyacaklardır. Elbette bizlerde burada gece, gündüz halkımızın hizmetinde olacağız. Bildiğiniz gibi yeni bir belediyeyi ayakta tutmak kolay değildir. Hele hele 585 milyon borçla başladığımız bu süreci, bugün olabildikçe toparlamış bir şekilde adeta hizmet etmek için çabalıyoruz. Her şeyi bir günde çözeceğiz desek yalan söylemiş oluruz. Şuna inanmanızı istiyoruz ki bütün gücümüzle ve imkanımızla halkımızın, ilçelerimizin ve köylerimizin emrinde olacağız ve en iyi şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde sürdürdü.

“Köylünün 20 milyon elektrik borcu silindi”
Türk, bir yıllık kurumsallaşmanın ardından çalışmalarına hız verdiklerini ve ilk olarak köy yolları için 20 milyon bütçe ayırdıklarını belirterek ancak bunun yeterli olmadığını gördükleri anda köy yolları için bütçeyi 40 milyona çıkardıklarını aktardı. Bunun yanında 45 tane Sosyal Yaşam Evi projesini hayata geçirdiklerini ve bunların bitimi konusunda çok hızlı bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Türk, yine köylülerin ve muhtarların kendi imkanları ile başlattıkları 25’in üzerinde Sosyal Yaşam Evi’nin yapımına ilişkin kendilerinin de 15’er,20’şer milyon yardımlar yaptığını aktardı. Türk, içme sularından kaynaklı köylünün elektrik borcuna da vurgu yaparak “Yine bildiğiniz gibi köy içme sularından kaynaklı köylünün elektrik borcu vardı. Hele hele bütün köylerimizin borcu vardı. Ve biz bugün Haziran itibarı ile bütün köylerimizin borçlarını ödedik. Yani 20 milyon borcu biz ödedik ve bugünden sonra tek kuruş borcunuz yok” şeklinde konuştu. Artık elektrik borcu kalmayan köylünün de bu konuda daha duyarlı olmasını beklediklerini sözlerine ekleyen Türk, “Eğer bu halka hizmet etmemizi düşünüyorsanız bundan sonra belediyenize yardımcı olmanız lazım. Yani bu elektrik paralarını siz ödemediğiniz zaman belediye kendi bütçesinden ödemek zorunda kalıyor. Buda gelirimizin tamamının gitmesi anlamında oluyor. O zaman köye hizmet konusunda sıkıntılar yaşarız. Çünkü köye yol, su, kanalizasyon ve diğer hizmetleri götürmek bizim görevimiz. Ama karşılığında belediyenin yasal olarak gelirlerini biz tahsil edersek, muhtarlarımız, köylülerimiz de bize yardımcı olmazlarsa gerçekten bu hizmetleri yapmakta zorlanırız. Yani şunu ifade etmek istiyorum. Bugüne kadar bir tek kuruş borcunuz yok ama bundan sonra Haziran ayından sonra eğer düzenli bir şekilde faturalarınız öderseniz bizim hizmetimiz de daha kaliteli ve daha farklı bir şekilde hizmet etme imkanımız olacaktır” şeklinde konuştu. Türk, şuan DEDAŞ ile yapmış oldukları görüşmelere de dikkat çekerek elektrik borcunun kapanmasından sonra artık köylünün borcundan kaynaklı elektriğinin kesilmesine kendilerinin dahi müdahale edemeyeceklerini söyledi. Bu durumda faturasını yatırmayan köylünün elektriksiz kalacağını belirten Türk, buda köyün susuz kalmasına neden olacağını ifade etti.  

“Mardin’in çehresinin değiştirecek yeni çalışmaları hep beraber yapacağız”
Türk, su faturalarına ilişkin köylünün yaşadığı sorunlara ise “Muhtarlarımızın talebi ile sayaç sistemi getirmeyi düşünüyoruz. Çünkü bazı evler yada yoksul evler 10 ton kullanırken bazı evlerde 100 ton su kullanıyor. Bu durumda sayaç olmadığı zaman az su kullananla, tarlasını yada bahçesini sulayan arasında gerçekten bir adaletsizlik oluyor. Bu nedenle olabildikçe sayaç sistemi ile imkanı olmayan bütün halkımıza yüzde 60-70 indirim yaparak ve yoksullardan da hiç para almayarak olabildikçe Mardin’in geleceğini, çehresini hep beraber değiştirecek bir çalışma yapacağız” şeklinde cevap vererek konuşmasına son verdi.
Büyükşehir’e hazırlamış oldukları anlamlı yemekten dolayı teşekkürlerini belirterek konuşmasına başlayan HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım ise Kobanê’ye yönelik yapılan saldırının 7 Haziran seçiminin hazmedilmediğinden kaynaklı olduğunu söyledi. Yıldırım, 7 Haziran seçiminde yapılamak istenen ancak yapılamayan oyunların bu sefer Kobanê saldırısı ile yapılmak istendiğinin altını çizerek bugün oraya yapılan saldırının aslında dine ve insanlığa yapılan bir saldırı olduğunu akardı.
DBP Mardin İl Eş Başkanı Ömer Öcalan ve HDP Mardin İl Eş Başkanı Musa Alkan ise yapmış oldukları konuşmalarda 7 Haziran seçimi ile Kürt halkının varlığının artık inkar edilememeğine, yaşanan zulmü ortadan kaldırmak ve kalıcı bir barışı sağlamak için artık daha çok beraber çalışılması gerektiğinin belirterek birlik ve beraberlik çağrısında bulundular.
Yapılan konuşmaların ardından iftar yemeğine geçilirken yemek sırasında Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin Mardin Kalesi’nin Turizme açılması ve Mardin Havalananın uluslar arasına açılması için başlatmış olduğu imza kampanyasına ilişkin açılan standa muhtarlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.
Etiketler : Ahmet Türk