GÜNDEM Haber Girişi : 10 Nisan 2019 15:35

Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş yılı Nusaybin'de kutlandı

Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş yılı Nusaybin'de kutlandı
Türk Polis Teşkilatı Kuruluşunun 174. yılı Nusaybin'de yapılan törenle kutlandı.
Türk Polis Teşkilatının 174. Kuruluş yılı Nusaybin'de kutlandı

Türk Polis Teşkilatı Kuruluşunun 174. yılı Nusaybin'de yapılan törenle kutlandı.
Tören, Nusaybin Emniyet Müdürü Murat Sönmez'in Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra öğrenciler tarafından Polis Haftasıyla ilgili Şiir ve Kompozisyonlar okudu.


Tören sonundan hafta boyunca yapılan atletizm, şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Mehmet Balıkçılar, Cumhuriyet Başsavcısı Barış Zehir, Garnizon Komutanı P. Bnb. Cenk Özlüpınar, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Fatih Yıldırmaz, J. Komando Tabur Komutanı J. Bnb. Mesut Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sönmez ve Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Adil Çelik tarafından madalya ve bisiklet hediye edildi.
Törenden sonran sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde kokteyl düzenledi.
Emniyet Müdürü Sönmez, Türk Polis Teşkilatı Kuruluşunun 174. yılı nedeniyle hazırlanan pastayı kesti.

- EMNİYET MÜDÜRÜ SÖNMEZ, "DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN BEKASI İÇİN CANIMIZ PAHASINA GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ"

Nusaybin İlçe Emniyet Müdürü Murat Sönmez yaptığı açıklamada, Türk Polis Teşkilatının 174. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Mardin ilimizin kadim ilçesi Nusaybin'de görev yapmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyduğunu belirtti.

Sönmez, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak gayesi ile 7 gün 24 saat aralıksız görev ifa ediyoruz. İnsan haklarına saygılı, hukukun üstünlüğü ilkesi ile milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak insan haklarına gönülden bağlı sosyal devlet anlayışı ile dün olduğu gibi bugün de yarın da devletin ve milletin bekası için canımız pahasına büyük bir azimle görevimizi yerine getireceğiz. Aziz Şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz" şeklinde konuştu.