KÜLTÜR & SANAT Haber Girişi : 14 Eylül 2017 15:37

TUTAP ve GATOB Genel Başkanları Nusaybin'i ziyaret etti

TUTAP ve GATOB Genel Başkanları Nusaybin'i ziyaret etti
Nusaybin Belediyesi, ilçenin tarihi ve turistik yerlerinin tanınması, ilçenin turizmle anılması için çalışmalarını sürdürüyor.
Nusaybinim Haber Servisi
Nusaybin Belediyesi, ilçenin tarihi ve turistik yerlerinin tanınması, ilçenin turizmle anılması için çalışmalarını sürdürüyor.
Nusaybin Belediye Başkan Vekili olarak da görev yapan Kaymakam Ergün Baysal, Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Genel Başkanı Fikret Yıldız ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GATOB) Genel Başkanı Hüseyin Aslan'ı makamında kabul etti. TUTAP'ın çalışmaları hakkında Genel Başkan Yıldız'dan bilgi alan Kaymakam Baysal, Nusaybin'in tarihi ve turistik mekânları yönünden çok zengin olduğunu dile getirdi.
Nusaybin'in yeniden inşa edildiğini hatırlatan Baysal: "ilçemizde bulunan Zeynel Abidin Camii ve Mor Yakup Kilisesi 'İnanç Parkı' projesi kapsamında UNESCO Geçici Kabul Listesi'nde yer alıyor. Şuanda o bölgenin çevre ve sokak düzenlemesi yaptık. Nusaybin Kaymakamlığı ve Belediyesi olarak her iki tarihi mekânımızın UNESCO Kalıcı Lisesi'ne kabul edilmesini sağlamaktır. İlçemizdeki tarihi ve turistik yerlerin tanıtılması amacıyla elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. TUTAP gibi önemli turizm kuruluşlarını da ilçemizin tanıtımında yanımızda görmek istiyoruz" dedi.
TUTAP olarak bölgeye çok önem verdiklerini belirten Genel Başkan Yıldız ise, bölgede 7 ildeki tarihi ve turistik yerlerin tanıtımını sağlayacak bir proje yürüttüklerini söyledi. Nusaybin'in proje kapsamına dâhil edildiğini ve Televizyon yayınları dahi birçok tanıtıcı çalışma yapmayı hedeflediklerini kaydeden Yıldız, Nusaybin'in tarihi ve turistik yerleriyle görülmeye değer bir şehir olduğunu dile getirdi. 
TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız ile GATOB Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Baysal ziyaretinden sonra UNESCO Geçici Kabul Listesi'nde yer alan tarihi Zeynel Abidin Camii ve Mor Yakup Kilisesini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.
Yıldız ve Aslan daha sonra ilçede yeni açılan Avesis Hotel & Restaurant'ı da ziyaret ederek Şirket Müdürü İlyas Aydın'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.