EĞİTİM Haber Girişi : 04 Ocak 2020 11:58

Velilere Seçmeli Ders Uyarısı

Velilere Seçmeli Ders Uyarısı
2019-2020 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sonlarına gelinirken okullarda seçmeli ders seçimi yapılıyor. Ortaokul ve lise öğrencilerinin seçeceği dersler arasında, 2012’den bu yana, Kürtçe, Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler de var.

2019-2020 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin sonlarına gelinirken okullarda seçmeli ders seçimi yapılıyor. Ortaokul ve lise öğrencilerinin seçeceği dersler arasında, 2012’den bu yana, Kürtçe, Kur’an-ı Kerim, Siyer ve Temel Dini Bilgiler de var. Aradan geçen yıllar, öğrencilerin önemli bir kısmının bu derslere ilgi gösterdiğini ortaya koyuyor.

 

Mardin ÖNDER İl Başkanı Abdulsamet Yılmaz, seçmeli dersler konusunda bir açıklama yaptı.

Yılmaz açıklamasında şu bilgileri verdi:

"Kötü alışkanlıklar, bağımlılıklar, zararlı arkadaşlar gibi faktörlerde çevrilmiş bir sosyal yapıda ayakları yere sağlam basan ve doğru ile yanlış ayırt edebilen bireyler yetiştirmenin en önemli dayanaklarından biri de hiç şüphesiz doğru din eğitimidir. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, veli ve çocuklara yönelik "Seçmesi Bir Dakika Faydası İki Dünya" sloganıyla başlattığı farkındalık çalışması bu yıl da devam etmektedir. çocuklarımız gelecekte hangi mesleği seçerse seçsin manevi dinamiklerinden kaynağı Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi den yoksun olmaması gerekir.

Ahlaklı bir toplumun yolu ahlaklı bireylerden geçer. Ahlak eğitimi ise Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatından örneklerin etkili ve cazip bir biçimde teşvik edilmesiyle mümkündür. Öğrencilerimizin en temel ibadet olan namazı kılabilmeleri ve örnek insan Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)nin hayatını öğrenerek O'nu daha iyi tanımaları ancak küçük yaşlarda alınan eğitimle gerçekleşecektir. Öğrencilerimiz tarafından seçmeli olarak alınan bu dersler, onların İslami konularda daha etkin bir bilgi birikimine sahip olmalarına, dini sadece akademik ve teorik bir ders olarak değil, bizzat hayatın içinde yaşanması gereken bir değer olarak anlamalarına katkı sağlayacaktır. Seçmeli derslerin hem okunup hem yaşanması ile gençlerin daha sağlıklı yetişeceğine inanıyorum.

Dinimize ait bazı pratik uygulamalar için gerekli olan bilgi ve becerileri küçük yaşlarda çocuklara kazandırılması gerekir, Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı güvenli bir şekilde geleceğe taşımak için sahip olmaları gereken medeniyet tasavvurunu inşa etmemiz gerekiyor. Tercihini hangi meslekten yana yaparsa yapsın her bir gencimizin manevi dinamiklere sahip olması gerektiğinin bir kez daha altını çizmek istiyorum.

Bu vesileyle tüm verilere seslenmek istiyorum, 09 Ocak 2020 tarihinden önce çocuklarının okuduğu okullara gidilerek seçmeli derslerini seçmeleri konusunda önemli buluyorum."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.