GÜNDEM Haber Girişi : 04 Kasım 2018 14:26

Yazar Dilipak Nusaybin'de konferans verdi

Yazar Dilipak Nusaybin'de konferans verdi
Nusaybin Belediyesinin kültür etkinlikleri kapsamından Yazar Abdurrahman Dilipak 'İslam ve Kardeşlik' konferansı verdi.
Nusaybin Belediyesinin kültür etkinlikleri kapsamından Yazar Abdurrahman Dilipak 'İslam ve Kardeşlik' konferansı verdi.
Mitanni Kültür Merkezinde düzenlenen konferans, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nurettin Şimşek'in açılış konuşmasıyla başladı.
Yaklaşık 2 yıldır görevlendirme yapılan Nusaybin Belediyesinin kentin alt ve üst yapısını imar ettiğini hatırlatan Şimşek ancak sadece bununla yetinmediklerini ifade etti.
Şimşek: "Kentimizin fiziki koşullarını iyileştirirken aynı zamanda sosyal ve kültürel etkinliklere de ziyadesiyle ehemmiyet veriyoruz. Bu süre zarfında yüzün üzerinde etkinlik düzenledik. Bir kenti imar ederken nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz ihya etmeyi ihmal ettiğiniz nesil imar ettiğiniz kenti tahrip eder, imha eder. Maalesef içerisinden geçtiğimiz zaman zarfında biz tam olarak bunu yaşadık" dedi.

- "İLK HARAM, İLK GÜNAH, İLK LANET IRKÇILIKTIR. İLK IRKÇI DA ŞEYTANDIR"
Daha sonra Yazar Abdurrahman Dilipak 'İslam ve Kardeşlik' konusunda konferans verdi.
İslam'ın insanı barışa götürdüğünü kaydeden Dilipak: "Adalet yoksa barış teslimiyettir. Adalet ve Barış yoksa hürriyet bir illüzyondur. En güzel barış Allah'la barışmaktır" dedi.
İnsanın yaratılışını anlatan Dilipak konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yaratılıştan maksat Kur'an-ı Kerim'de şöyle anlatılır; 'Sizi kabileler halinde yarattım. Bilişeniz diye' Kavga etmek için değil bilişesiniz diye yarattım. Doğduğunuz toprağı, zamanı siz mi seçtiniz? Derinizin rengini siz mi seçtiniz? Cinsiyetinizi siz mi seçtiniz? Bundan dolayı insanüstün ya da geri olabilir mi? Allah'ın takdirine isyan olur bunu ihlal edenler. İlk haram, ilk günah, ilk lanet nedir bilir misiniz? Irkçılıktır. İlk ırkçı da şeytandır. İlk haram, İlk günah budur. Üstünlük ancak takva iledir.
Biz hepimiz bir birimizden başka bir özelliğimizle üstünüz. O benden daha güzel şiir yazar ama ben ondan daha güzel okurum. Yeryüzünde adalet, barış ve hürriyeti gerçekleştirmek için Allah'ın rızasının tecellisinin vesilesi oluruz. Devrim yaparız. O zaman yeryüzüne iner cennet. Ama karısını dövenlerle yeryüzünde cennet olmaz. Kocasına ihanet edenlerle ya da kaynanasını evden kovanlarla da cennet olmaz. Değilse yeryüzünü cehenneme çeviririz Türk diye Kürt diye Arap diye. Biz insanız. Birbirimize yeryüzünü cennet yapalım diye geldik. Biz kalu beladan Allah'a verdiğimiz sözü unuttuk. İhanet ettik. Yeryüzünü fesada verdik. Hayvanları öldürdük, ekinleri talan ettik. Allah cahil ve zalim bir topluma yardım etmez."
Yaklaşık 2 saat süren konferansın sonunda Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şimşek tarafından Dilipak'a plaket verildi.
Konferansa Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Mehmet Balıkçılar, Ömerli Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Mehmet Emin Taşçı, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.