Berber, kuaför ve güzellik salonlarında dezenfekte edildi

Açıklama

Mardin Büyükşehir Belediyesi, 11 Mayıs'ta hizmet vermeye başlayacak Nusaybin'deki berber, kuaför ve güzellik salonlarını dezenfekte etti.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Nusaybin İlaçlama Birimi, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde kapalı olan ve salgın ile mücadele kapsamında açıklanan normalleşme takvimine göre 11 Mayıs itibarıyla tekrar faaliyete başlayacak berber, kuaför ve güzellik salonlarında dezenfeksiyon çalışmaları yaptı.

 

Temizlik ve hijyen konusunda iş yerleri sahiplerine gerekli bilgileri veren Sağlık İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, berber ve güzellik salonlarının dezenfekte ihtiyacı duydukları anda mutlaka kendileriyle irtibata geçmelerini istedi.

 

Alınan önlemler kapsamında berber, kuaför ve güzellik salonlarına Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili tarafından gönderilen maske ve el dezenfektanı dağıtıldı.

 

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, koronavirüsün yayılmaya başladığı ilk günden itibaren vatandaşların sağlığını korumak için alınan önlemlerin sıklaştırıldığını söyledi.

 

Normalleşme süreci kapsamında hizmet vermeye başlayacak berber, kuaför ve güzellik salonlarına yönelik dezenfekte çalışmalarının periyodik olarak devam edeceğini dile getiren Yaman, şunları kaydetti: "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan normalleşme takvimiyle 11 Mayıs'ta tekrar faaliyete başlayacak olan şehrimizdeki 980 berber, kuaför ve güzellik salonun ticari faaliyetlerini daha sağlıklı bir ortamda gerçekleştirmeleri için ekiplerimizce dezenfekte edildi. Aynı zamanda kendilerine 50 bin maske ve 1000 adet el dezenfektanı dağıtıldı. Bu iş yerlerine yönelik çalışmalarımıza periyodik olarak devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak hemşerilerimizin sağlığını korumak için başlattığımız virüs ile mücadele çalışmalarımız gece gündüz demeden sürecek. İnşallah bu zor günleri dayanışma içerisinde hep birlikte atlatacağız."