YAZILAR Haber Girişi : 09 Haziran 2019 12:23

Beyazsu üzerinden Nusaybin turizmi baltalanmak isteniyor

Beyazsu üzerinden Nusaybin turizmi baltalanmak isteniyor

Cumartesi Günü, ailesiyle birlikte Beyazsuya piknik için giden 4 kişilik ailenin 500 TL ücret ödediğiyle ilgili Batman, Kızıltepe, Silopi, Artuklu ve son olarak da Nusaybin’e ait sosyal medya hesaplarından yüzlerce paylaşım yapıldı.

Buna baştan Nusaybin'deki sosyal medya hesapları olmak üzere birçok yerden destek verildi. Beyazsu’da bazı esnafların fahiş fiyatlar uyguladığı, yemekle getirdikleri tabak ve çatalları dahi ücretlendirdikleri veya bazılarının müşteriyi memnun etmediği olabiliyor. Ama bunu orada onlarca tesise ev esnafa mal etmek haksızlık olur. Bir iki esnafın yaptığını sanki tüm Beyazsu’dak işletmeler yapıyormuş gibi göstermek hem Beyazsu’ya hem de orada ekmeği için çalışan binlerce insana haksızlık olur.

Nusaybin’deki toplumsal olaylar, sokağa çıkma yasağı ve sonrasında yaklaşık beş yıldır doğru dürüst çalışmayan Beyazsu’yun uzun bir zamandan sonra ilk defa huzura kavuşmasını sanki birileri hazmedemiyor. Hesabı hoşuna gitmeyen bir kişinin tüm komşu il ve ilçelerin sosyal medya hesaplarına bu kadar mesaj atması veya bölgedeki tüm sosyal medya hesaplarının bu olayı bir günde gündem yapması sizce normal bir şey mi? İş fahiş fiyattan çıktı bazı sosyal medya hesaplarında ‘Beyazsu falan - filan şehirden kimse gelmesin’e kadar gitti. Beyazsu üzerinden Nusaybin, komşu ilçeleriyle problemli hale getirilmeye çalışılıyor.

Peki ya gerçekten olay 4 kişilik bahsedilen ailenin dediği gibi değilse?

Sonuç itibariyle, hadi diyelim bu işletmelerin tamamı sorunlu peki, Mardin, Midyat ve Nusaybin Belediyeleri ile Esnaf ve Sanatkârla Odaları bugüne kadar bu yer için ne yaptı? Suyun korunması, doğaya zarar verilmemesi, turistlerin ağırlanması, Beyazsu yolunun yapılması, genişletilmesi ve daha birçok eksik sayabiliriz. Her yıl sadece o yolda onlarca kaza oluyor birçok insanımız ailesiyle birlikte güzel vakit geçirmek için giderken cenazeleri geri geliyor. Belediyeler ve Esnaf Odaları bugüne kadar ne yaptılar? Kocaman bir hiç.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları ortak bir fiyat belirledi de Beyazsu esnafı mı uymadı? Bugüne kadar Mardin, Midyat ve Nusaybin Esnaf Odalarının Beyazsu’yu ile ilgili yaptıkları çalışmaları kamuoyuyla paylaşılmasını elbette bekliyoruz.

Öte yanda işin diğer kısmına gelelim. Hadi komşu ilçelerin sosyal medya hesapları Nusaybin’i veya Beyazsu’yu kötüleyen paylaşımlarda hep birlikte saldırdılar.

Peki, Nusaybin adına facebook, instigram ve twitter sayfaları açanlar size ne oluyor? Eğer siz Nusaybin Sayfaları bu şehrin dostu olsaydınız, iş yerinin tabelası açık, ara sorardınız? İşin aslını öğrenirdiniz. İşin aslında facebookta yapılan paylaşım gibi olmadığını sizin de birçoğunuzun yaptığı gibi yalan paylaşımlarla halkı galeyana getirmiş olduğunu görürdünüz.

Kaldı ki Beyazsu için açıklama yapması gereken yer Nusaybin Esnaf ve Sanatkârlar Odası değil Midyat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığıdır.

Kelimin özü, inşallah bu olay herkes için ders olur. Esnaf ve Sanatkârlar Odalarının olaya müdahalesinin de takipçi olacağız. Selametle…
Arif Altunkaynak - Nusaybinim.com (Editör Yazısı)