POLİTİKA Haber Girişi : 16 Haziran 2020 16:46

HDP'li Kadınlardan Nusaybin’de Mor Zincir

HDP'li Kadınlardan Nusaybin’de Mor Zincir
HDP Kadın Meclisi'nin “Kadın Mücadelesi Her Yerde” sloganıyla başlattığı kampanyası kapsamında Nusaybin’de bir araya gelen HDP'li Kadınlar, Mor Zincir oluşturdu.

HDP Kadın Meclisi"nin "Kadın Mücadelesi Her Yerde" sloganıyla başlattığı kampanyası kapsamında Nusaybin’de bir araya gelen HDP'li Kadınlar, Mor Zincir oluşturdu.
HDP Kadın Meclisi “Kadın Mücadelesi Her Yerde” sloganıyla ile başlattıkları kampanya kapsamında HDP Mardin Kadın Meclisi Nusaybin’de bir araya geldi. Kampanya kapsamında kadınlar ilçede bulunan Barış Parkı’nda açıklama yapmak için toplandı. Valiliğin daha önce aldığı yasak kararı gereği basın açıklamasına izin verilmemesi üzerine HDP'liler ilçe binasına kadar yürüdü.
HDP’li kadınların yanı sıra Özgür Kadın Hareketi (TJA), Mardin Şahmaran Kadın Platformu ve Barış Anneleri Meclisi’nin de katıldığı basın açıklaması HDP İlçe binasında yapıldı. Mor kurdele taşıyan kadınlar adına açıklama yapan HDP Nusaybin İlçe Eş Başkanı Hevidar Dinç, kadın kurum ve örgütlerinin uyarılarına rağmen, kadına yönelik şiddeti önleyecek tedbirler alınmadığını, aksine İstanbul Sözleşmesi’nin yükümlülüklerinin yerine getirilmediğini söyledi. 

Dinç, "Hiçbir iktidar, biz kadınları, mücadelemizden alıkoyamamış, geri adım attıramamıştır. Beraberliğimize, birliğimize, dayanışmamıza ve mücadelemize saldıran, bizi kriminalize ederek parçalayıp yönetmeye çalışan iktidara karşı biz kadınlar her yerde sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. HDP Kadın Meclisi olarak bir ay sürecek olan "Kadın Mücadelesi Her Yerde" kampanyasının startını verdik" ifadelerini kullandı.