POLİTİKA Haber Girişi : 30 Ocak 2019 15:01

HDP, Mardin Belediye Başkan ve Eş Başkan adaylarını tanıttı

HDP, Mardin Belediye Başkan ve Eş Başkan adaylarını tanıttı

                 HDP, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve 10 ilçe Belediye Başkan ve Eş Başkan Adaylarını tanıttı.

                   Tanıtım programına, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Mardin Büyükşehir Belediye Eş başkan adayları Ahmet Türk, Necla Figan Altındağ, Nusaybin, Kızıltepe, Derik, Artuklu, Mazıdağı, Midyat, Savur, Ömerli ilçe belediye eş başkan adayları, HDP Mardin Milletvekilleri ile STK temsilcileri katıldı.

                Tanıtım programında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Mardin’in barış, özgürlük ve demokrasinin gerdanlığı olacağını söyledi.

                Buldan: “Gündüzü seyranlık gecesi için gerdanlık denilen, birbirinden zengin kültürlerin, inançların şehri olan Mardin bizim göz nurumuz, geleceğimizdir. Mardin aynı zamanda barışın, özgürlüğün, demokrasinin gerdanlığı olacaktır. Bunu hep birlikte başaracağız buna yürekten inandığımı ifade etmek isterim. Kayyum Mardin ve ilçelerinde halkımıza ait tüm değerleri hedef aldı. Çok dilli tabelaları söküp istedikleri bir Mardin elde etmek istediler. Tek dil olsun istediler. Ama Mardin buna izin vermedi. Çünkü buradaki çok dilliliği, tek kültürlülüğü tekleştiremezler. Kürdünden, Arabına, Mihelmisinden, Süryanisine bütün halklar ve inançlar bu topraklarda kendi dili ve inancı ile bin yıldır birlikte yaşıyor ve yaşamaya devam edecek. Mardin halkı kimliğinden asla taviz vermedi, vermeyecek. Mardin halkı bugüne değin iradesini asla teslim etmedi, etmeyecek. Mardin halkı, gaspçı kayyumunuza ve onun dayattığı yola asla teslim olmadı, bundan sonra da teslim olmayacak ve Mardin’i kayyuma teslim etmeyecek” şeklinde konuştu.

                Buldan’ın konuşmasından sonran Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Ahmet Türk ve Necla Figan Altındağ ile 10 ilçe Belediye Eş Başkan Adayları tanıtıldı.

               -NUSAYBİN EŞ BAŞKAN ADAYLARI NERGİZ VE KUT TANITILDI

                HDP Belediye Eş Başkan Adayları tanıtım toplantısına katılan Nusaybin Belediyesi Eş Başkan Adayları Av. Semire Nergiz ve Ferhat Kut, salonda tanıtıldı.

                Aday tanıtımından sonran Nusaybin’e gelen Belediye Eş Başkan Adayları konvoy halinde ilçe merkezinde tur atarak vatandaşları selamladı.