POLİTİKA Haber Girişi : 04 Ocak 2020 22:47

HDP Mardin'de 3. Olağan kongresini yaptı

HDP Mardin'de 3. Olağan kongresini yaptı
HDP Mardin İl Başkanlığı düzenlediği 3. Olağan Kongresi ile yeni yönetimi belirledi.

HDP Mardin İl Başkanlığı düzenlediği 3. Olağan Kongresi ile yeni yönetimi belirledi.

 

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve HDP Milletvekillerinin de katıldığı kongrede Mardin HDP eş başkanlığına Perihan Ağaoğlu ve Salih Kuday seçildi.

 

Dün yapılması gereken ancak yeterli katılımın sağlanamadığı için bugüne ertelenen kongre divanın seçilmesiyle başladı. 

 

Kongrede konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, gündemde olan Kanal İstanbul'a değinerek: "Kanal İstanbul külliyen hatalı yanlış bir politikadır, yanlış bir projedir. Bunu bütün bilim insanları söylüyor" şeklinde konuştu.

 

Demokratik siyaset içinde mücadeleyi sürdürdüklerini ve geleceği hep birlikte inşa edeceklerini belirten Temelli, Kanal İstanbul Projesi'ne karşı olduklarını vurguladı.

 

Temelli konuşmasından erken seçimin kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

 

Gerekli olan çoğunluğun aranmadığı kongrede tek liste ile yapılan seçimde HDP Mardin İl Eşbaşkanları olarak Perihan Ağaoğlu ve Salih Kuday seçildi.

 

HDP Asıl üyeliklere
Ahmet Eken, Makbule Ökmen, Halef Yiğit, Münevver Ülker, İlhan Gökçe, Leyla Koca, Abidin Unay, Hasip Aktaş, Faik Pekgöz, Süleyman Tekin, life Hüsnü Acay, Şerafettin Şahin, Hamdullah Dayan, Rıdvan Songur, Fuat Olgaç, Serdar Çelik, Azat Yıldırım Çetin Elik

 

Yedek üyeliklere
Şerif Tunç Adile Aksoy, Mahmut Çin Ayşe Bozan, Adnan Cevheroğlu, Zeki Kavak, Yusuf Erdem, Mehmet Emin Gezer, Vasfi Çalışkan, Hamit Göçmen, Şekip Çapat, Osman Siğ, Mehmet Nur Aydın

 

Disiplin Kurulu Asil Üyeler
Aydın Alökmen, Hürriyet Damar, Abdurkadir Güner, İlhami İlhan, Abdülkerim Koşar

 

Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri
Abdülkerim İnci, Osman Ok

 

Genel Merkez Üst Delegeleri
Salih Kuday, Perihan Ağaoğlu, Figen Altındağ, Eylem Amak, Adle Kızılay, Ahmet Türk, Hacı Üzmez, Abdülkerim Sayalgı, İsa Durç, Ali Yiğit, Türkan Erol, Mehmet Ali Amak

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.