Nusaybin Belediyesinde mazbatalar verildi

Açıklama

31 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde HDP'den Nusaybin Belediye Başkanı seçilen Av. Semire Nergiz, Belediye Meclisi Kontenjanından eşbaşkan seçilen Ferhat Kut ve Belediye Meclis Üyeleri mazbatalarını aldı.
HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay ve Meclis üyeleriyle birlikte Nusaybin Adliyesine gelen Nergiz ve Kut, İlçe Seçim Kuruluna gitti. Burada İlçe Seçim Kurulu Müdürü Vekili Burhan Toy tarafından mazbatalar verildi.

-NERGİZ, "HEPİMİZ EL ELE VERELİM, İLÇENİN TÜM SORUNLARINI BİRLİKTE ÇÖZELİM"

Adliye binası çıkışından açıklama yapan Belediye Başkanı Av. Nergiz, aldıkları mazbatanın Nusaybin halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.
Nergiz şöyle konuştu, "Gerçi biz hep söyledik. 31 Mart'ın ardından 1 Nisan'da biz halkımızdan mazbatayı almıştık. Bu da resmi anlamda alınmış bir mazbatadadır. Biz bundan sonra özellikle Nusaybin'de yaşayan bize oy veren vermeyen herkese şunu söylemek istiyoruz. Biz Nusaybin'i temsil etmek üzer bütün atanmışlarıyla, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, halkımızla Nusaybin'i kalkındırmak, huzura kavuşturmak, sorunlarına hep birlikte çözüm bulmak adına davet ediyoruz. Barışa, kardeşliğe, huzura vesile olmasını temenni ediyoruz.
Diyoruz ki biz Nusaybin'in belediye eşbaşkanları olacağız. Yakınlığımız Nusaybin halkına olacaktır. Hükümetler gelip geçicidir. Hepimiz el ele  verelim, senin parti benim parti kavgasını bırakın bu halka ne lazımsa neye ihtiyacı varsa el ele verelim sorunlarımızı birlikte çözelim. Barışçıl adımlarla huzurlu, adaletle, hukukla kenti kendisine getirelim. Bütün atanmışlara tekrar tekrar söylemek istiyorum.  Atanmışlar devletin atanmışlarıdır, hükümetlerin değil. Atanmışların bütün halka yakın durmalarını istiyoruz. Lütfen halktan kormayın, halk büyük bir iradedir. En büyük iradesini de 31 Mart'ta ortaya koymuştur. Herkes halkın iradesine saygılı olsun."

- KUT, "BELEDİYE ÇALIŞANLARI KENDİLERİNİ HALKIN HİZMETKARI OLARAK GÖRÜRLERSE BERABER ÇALIŞACAĞIZ"


HDP Nusaybin Belediyesi Kontenjandan seçilen ve yeni dönemde Nusaybin Belediyesi eşbaşkanı olarak görev alacak Ferhat Kut ise,  uzun bir seçim çalışmasından sonra mazbataların 15 günlük gecikmeyle verilmesi sonucu bugün belediyeye geldiklerini belirtti.
Konuşmasında Nusaybin Belediyesinin tüm ilçenin belediyesi olacağını kaydeden Kut, "işten atılma korkusu" yaşayan personellere de çağrıda bulundu.
Kut şöyle konuştu:
"Bundan sonra siyasi görüşü, düşüncesi ne olursa olsun Belediye çalışanları halkın hizmetkarı olarak kendini görürse beraber çalışacağız. Eğer belediye çalışanları kendi çalışmalarını idolojisine veya ideoloji için farklı bir çalışmalara sabote ederse belediye eşbaşkanları olarak yetkilerimizi kullanacağımızı bilmelerini isteriz. Nusaybin Belediyesi 115 bin nüfusun belediyesi olacaktır. Kim olursa olsun, nerede olursa olsun o hizmet yapılacaktır. Şimdiden Nusaybin Belediyesi Nusaybin halkına hayırlı olsun. Halkın iradesini halka açıyoruz. Burada halk kazanmıştır. Belediye halkındır ve halkın olacaktır. Bu başarı halkındır, partimizindir. Bu irade halkımız tarafından bize verilmiştir. Halkımıza söz veriyoruz Belediyenin tüm kaynakları ve çalışmaları ayrım yapılmadan partimizib anlayışı çerçevesinde yapılacaktır. Hiç kimseye ayırım yapılmayacak sözünü veriyoruz."
DBP İlçe Başkanı Celal Ata da, "Nusaybin Halkımıza, kardeşlik ve barış için, belediyemiz tekrar hayırlı olsun" dedi.
2014 Yerel seçimlerinde DBP'den Nusaybin Belediyesi Meclsi üyesi seçilen ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Belediye Başkanı Sara Kaya ile birlikte eşbaşkanlık yapan Cengiz Kok ise, "Belediye eşbaşkanlarını tebrik ediyorum. Gönül isterdik ki Bugün Sara Kaya Başkan ile birlikte bu görevi devir etmek isterdik. Ancak 3 yıldır demokratik olmayan yönetimle bizden alındı. Seçimlerde halkımız demokrasiye sahip çıkarak tekrar arkadaşlarımızı seçti. Ben de onları tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra Nergiz, Kut ve beraberindeki Meclsi üyeleri daha sonran Nusaybin Belediye binası makam odasına tebrikleri kabul etti.