Nusaybin'de 10 camide sosyal mesafeli ilk cuma kılındı

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamından Mart ayında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ibadete kapatılan camiler yaklaşık iki ay aradan sonra kılınan Cuma namazıyla tekrar ibadete açıldı.

Nusaybin Müftülüğü tarafından belirlenen Zeynel Abidin, Aydınlar, Kışla, TOKİ Seyit Feyzullah Cindioğlu, TOKİ Molla Osman, Gırnavas, TOKİ İslam, TOKİ Hz. Ömer, Molla Sait Zan ve H. Hüseyin Çetin Camileri ibadete açıldı.

Camiler önünde polis ve zabıta ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken, camiye gelen vatandaşlar ateşleri ölçüldükten sonra elleri dezenfekte edildikten sonra cami avlularına alındı.

Maskesi ve seccadesi olmayan vatandaşlar yanı sıra 65 yaş üstü ve 20 yaştı vatandaşlar da camilere alınmadı.

Nusaybin Müftülüğü tarafından cami görevlileri yanı sıra avludaki sosyal mesafe ve tertibin belirlenmesi için her cami için görevlendirilen 5 din görevlisi, camilere gelen vatandaşları yönlendirdi. Tarihi Zeynel Abidin Camisinde İlçe Müftüsü Usama Anlağan tarafından hutbe okunduktan sonra cuma namazı kılındı. Cuma namazından sonra vatandaşlar sosyal mesafeyi gözeterek camiden ayrıldı. Nusaybin Kaymakamlığı, Nusaybin Belediyesi ve Diyanet Vakfı Nusaybin Şubesi tarafından ibadete açılan 10 cami 11 kurban kesilerek din görevlileri tarafından belirlenen muhtaç ailelere dağıtıldı.

 

-Vatandaşlar, camilere kavuşmanın sevincini dile getirdi Öte yandan yaklaşık iki ay aradan sonra camilere kavuşan Nusaybinliler sevinçlerini dile getirdi. Cuma namazı kılmak için Zeynel Abidin Camisine gelen Ekrem Miroğlu, "Duygularımız anlatılmaz, Gerçekten cuma namazının hasretiyle yanıp kavruluyorduk. Allah bir daha bu tür şeyleri göstermesin. İnşallah ileriki günlerde daha ferah bir şekilde camilerimizde namazlarımızı, hutbelerimizi ve diğer namazlarımızı kılabiliriz. Temennimiz bütün Müslümanların bir arada bulunması, ibadetlerini bir arada yapmaları, kardeşlik duygularının pekişmesini yüce mevladan diliyorum" dedi.

Nusaybinlilerin Zeynel Abidin Camisini çok özlediğini dile getiren Seyfettin Ağırman ise, "Öncelikle tekrar camilerimizle bizleri buluşturan Allah'a hamd olsun. Bu sıkıntılı günlerin biran önce geçmesini diliyoruz. Bizim için ikinci bir bayram oldu. Halkımızla buluşmak birada bulunmak gerçekten sosyal hayatın önemini özlemini çektik. Bu vesileyle bu sıkıntılı dönemde görev alan arkadaşlarımıza özellikle sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Öğlen ve ikindi namazları da camilerde açık olacak, çok sevinçliyiz. Bu dönemde sabır gösterenlere, bu hastalığın geçmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimizi bildiriyoruz. Tekrar camilerimizle buluştuk. Nusaybin halkı olarak özellikle Zeynel Abidin’i özlemiştik" ifadelerini kullandı.

  • 1 / 1 Nusaybin'de 10 camide sosyal mesafeli ilk cuma kılındı 0

Popüler Albümler