GÜNDEM Düzenleme Tarihi : 15 Temmuz 2020 23:07 Haber Girişi : 15 Temmuz 2020 23:10

Nusaybin'de 15 Temmuz'un 4. yılında Demokrasi nöbeti tutuldu

Nusaybin'de 15 Temmuz'un 4. yılında Demokrasi nöbeti tutuldu
Nusaybin’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 4. Yılında Demokrasi Nöbeti tutuldu.
Nusaybin'de 15 Temmuz'un 4. yılında Demokrasi nöbeti tutuldu

Nusaybin’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 4. Yılında Demokrasi Nöbeti tutuldu.

Cumhuriyet Meydanında yapılan Anma etkinliği, 15 Temmuz’da FETÖ Darbe Girişimini anlatan fotoğraf sergisinin açılmasıyla başladı.

Daha sonra Cumhuriyet Meydanında Demokrasi nöbeti Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Balıkçılar, Cumhuriyet Başsavcısı Hami Can, Garnizon Komutanı P. Bnb. İlkay Katı, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Fatih Yıldırmaz, Emniyet Müdürü Murat Sönmez, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, Kamu Kurum ve Kuruluş yöneticileri, STK ve vatandaşların katıldığı Demokrasi nöbetinde Kur’an-ı Ketim tilaveti okundu. İlçe Vaizi Mehmet Şara’nın duasından sonra Cumhuriyet Meydanın bulunanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘15 Temmuz Millete Sesleniş’ konuşmasını izledi.

 

- Çetin: “Milletimiz, canı pahasına darbecilerin silahlarına engel olarak devletini, iradesini ve demokrasisini kurtardı”
 

 

Demokrasi Nöbetinde konuşan Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk Milletinin milli iradesine karşı bir darbe girişimi düzenlendiğini söyledi.

 

Bu hain darbe teşebbüsünün Türkiye Cumhuriyeti geleceğini dış güçlerin eline teslim etmeyi, Türkiye Cumhuriyetini sömürgeci Batılı devletlerin işgaline zemin hazırlayacak bir kaos ortamına sürüklemeyi amaçladığını ifaden eden Çetin Konuşmasını şöyle sürdürdü,
“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını, Meclisini, İstihbarat teşkilatını, Emniyet ve Silahlı Kuvvetlerini, Başbakanlık makamını teslim almayı amaçlayan ve bunun için devlet kurumlarını ve milleti bombalamaktan çekinmeyen bir yapı ile karşı karşıya kaldık.
Bu hain darbe teşebbüsü sadece devlete değil, bizim irademize de yapılmıştı. Bu darbe girişimi bizim temel hak ve özgürlüklerimizi ve bizi biz yapan değerleri elimizden almayı amaçlayan bir girişimdi. Bayrağımıza, devlet kurumlarımıza, devlet büyüklerimize, hak ve özgürlüklerimize kasteden bu alçak girişim, milletimizin kahramanca savunması ile püskürtüldü. Milletimiz hem devletini, hem de demokrasisini korumayı bir görev bildi. Canı pahasına darbecilerin silahlarına engel olarak devletini, iradesini ve demokrasisini kurtardı.
Bu darbe girişiminde milletimiz tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyaya vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur,  Anadolu topraklarını hayat alanı olmanın ötesinde istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi kendisine yar etmemek için saldıranlara karşı 100 yıl önce Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Dumlupınar’da ne cevap vermiş ise, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir.
15 Temmuz, milletimizin; kökü nerede olursa olsun, hangi güce dayanırsa dayansın, iradesini hangi odağa teslim ederse etsin, bu millete ve bu ülkeye ait olmayanlara karşı tarihi bir meydan okumasıdır. Bu meydan okumayı sadece şu veya bu kesim değil, hamdolsun milletimizin tamamı yapmıştır.
Değerli Nusaybin halkı; Terörün dini, ırkı yoktur. Tek amacı yakmak, yıkmaktır. En büyük malzemesi suistimaldir. Kimi terör yapıları inancımızı, manevi değerlerimizi süistimal ederken, kimi terör yapıları da rengimizi, ırkımızı suistimal etmektedir. Terörün acımasız yüzünü yakından gören, vatansızlığın ne denli içler acısı olduğunu hemen yanı başımızdaki komşu ülkeye bakarak net anlayan bir şehir olarak şunu bilmek gerek; cennet köşesi vatanımız teröre bulaşmayan kanı bozuk olmayan herkese yeter.  Vatanımızı seviyorsak, milletimizi seviyorsak işimizi iyi yapacağız. Merhum Cemil Meriç bir sözünde şöyle demekte “zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur.” Biz net ve alenen; tüm terör yapılarına karşı, vatanımızdan, bayrağımızdan, bağımsızlığımızdan, geleceğimizden yana tarafız. Vatanımıza, devletimize, demokrasimize her şart ve durumda sahip çıkacağız. 
Bu vesileyle milletimizin bekası için canlarını feda eden 15 Temmuz Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.”
Konuşmalardan sonra saat 00.13'te ilçedeki tüm camilerde salalar okundu.