EĞİTİM Haber Girişi : 24 Kasım 2019 12:43

Nusaybin’de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Nusaybin’de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı
24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle Nusaybin’de program düzenlendi.
Nusaybin’de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle Nusaybin’de program düzenlendi.

 

İlk tören Cumhuriyet Meydanından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin’in Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra törene Halk Eğitimi Merkezinde devam edildi.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin, Milli eğitime hizmet vererek emekli olan öğretmenler başta olmak üzere, eğitimin her kademesinde görev yapan fedakâr, kalbi görev aşkıyla dolu tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladığını belirtti.

Çetin şöyle konuştu,
“Çocuklarımızı, gençlerimizi daha nitelikli eğitim veren üst öğretim programlarına yerleştirmek, temel kabiliyetleri ve topluma uyum becerileri gelişmiş bireyler yetiştirmek gibi büyük hedeflerimiz vardır. Bu hedeflere ulaşmakta en büyük gayreti biz göstereceğiz ve en büyük fedakârlığı her zamanki gibi öğretmenler olarak yine biz yapacağız.  Kazanılması gereken asıl büyük servet, erdem ve bilgeliktir. Evrensel medeniyet kulesi de hiç şüphesiz bu şerefi taşıyan fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimiz sayesinde yükselecektir. Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenlik, insanlık tarihinin maddi bir ölçütü olmayan ölümsüz mesleğidir. Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarına ulaşmayı öğreten, yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir, öğretmen. Bir milletin milli, ahlâki, kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir.”

 

Çetin’in konuşmasından sonra Öğretmenler gününü anlatan şiirler okundu, oratoryo ve müzik dinletisi verildi.

 

Sinevizyon gösteriminden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin tarafından, bu yıl emekli olan öğretmenler Ekrem Kök ve Faraç Atayoğlu’na teşekkür belgesi verildi.

 

Hafta boyunca yapılan etkinliklerde dereceye giren öğrencilere Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Kesici ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Siracettin Yenigün tarafından çeşitli ödüller verilirken, Nusaybin Belediyesi tarafından ilçede görev yapan tüm öğretmenler için yapılan hediyelerin verilmesiyle program sona erdi.