SAĞLIK Düzenleme Tarihi : 01 Temmuz 2020 16:35 Haber Girişi : 01 Temmuz 2020 16:38

Nusaybin'de korkutan Kovid-19 haritası

Nusaybin'de korkutan Kovid-19 haritası
Sağlık Bakanlığına ait HES uygulamasına göre Nusaybin'de görünen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında büyük artış yaşandığı gözlendi.

Arif Altunkaynak / Nusaybinim.com

Sağlık Bakanlığına ait Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına göre Nusaybin'de görünen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında büyük artış yaşandığı gözlendi.

Hayat Eve Sığar Uygulamasına göre ilçe merkezini gösteren haritaya göre, 1 Haziran'dan buyana kırmızı işaretli bölgelerin sürekli arttığı gözlendi. 

İlçe Merkezinde bulunan 15 Mahallede vaka artışına bağlı olarak haritada kırmızı ve sarı noktalar giderek artarken İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun daha önce açıkladığı Abdulkadir Paşa ve Fırat Mahallelerinin dışında diğer 13 mahallede de vaka artışının yüksek olduğu gözlendi.

- İLÇE MERKEZİNDE 100 CİVARI VAKA OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR
Öte yandan muhabirlerimizin edindiği bilgilere göre, Sağlık Bakanlığının uygulamasına bağlı olarak Nusaybin Devlet Hastanesinde sürekli vaka artışı yaşandığı öğrenildi. Devlet Hastanesinde yatan hastaların yanında durumu hafif olan ya da hastalığı hafif şekilde geçiren hastaların evlerinde tedavileri sürüyor.

Kovid -19 vakalarıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, hastanede tedavi olan ve evlerinde gözlem altında tutulan tahmini 100 civarında vaka olduğu değerlendiriliyor.

 

- YETKİLİLERİN MASKE, MESAFE VE HİJYEN UYARILARI SÜRÜYOR
Bu arada yetkililer, yeni tip koronavirüsten korunmanın en etkili yolunun maske kullanmak, sosyal mesafeye dikkat etmek ve sürekli ellerini yıkamak olduğunu ifade ediyor.
3 kuralın hayati öneme sahip olduğunu kaydeden yetkililer gerekmedikçe kalabalık ortamlarda bulunmamak gerektiği uyarılarda bulunuyor.