KÜLTÜR & SANAT Haber Girişi : 18 Mayıs 2019 16:37

Nusaybin'de Kundiro filminin galası yapıldı

Nusaybin'de Kundiro filminin galası yapıldı
Nusaybin Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu tarafından yarışmaya gönderilen Kundiro kısa filmin galası yapıldı.
Nusaybin'de Kundiro filminin galası yapıldı

Nusaybin Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu tarafından yarışmaya gönderilen Kundiro kısa filmin galası yapıldı.
Halk Eğitimi Merkezinde yapılan gala, saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Daha sonra okul müdürü Abdussamet Tayfur tarafından yapılan açılış konuşmasında, okulun Sinema Kulübü ve Fotoğrafçılık Kulübü tarafından hazırlanan eğitim temalı kısa filmin Türkiye geneli iki yarışmaya katıldığını söyledi.
Tayfur, "Böyle yarışmalarda yer almak önemlidir. Amacımız, öğrencilerin ruh alemine ve duygusal zeka eğitimlerine bir dokunuş yapmaktır. Kundiro filmi bizim ilk filmimizdi. Bu bizim için güzel bir başlangıçtı. Bu güzel başlangıcın ileride muhakkak başarıyı da getireceğine inanıyorum. Kısa filmin çekilmesinde özellikle büyük emek sarf eden öğretmenlerimiz Lokman Altunkaynak ve Harun Emre Çayırbağı ile diğer öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

- ÇETİN, "BU OKULUMUZ HEM ÖNCÜDÜR"

Kundiro kısa filmin galasına katılan Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin de yaptığı konuşmasında, bu yıl Mardin'den kısa film yarışmasına katılan tek okulun Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu ve İmam Hatip Ortaokulu olduğunu söyledi.
Çetin, "Okulumuz ilçede ne yapılıyorsa öncü okullarımızdandır. Mardin adına kısa film yarışmasına katılan tek okulumuzdur. Bu tür çalışmalar okulumuz için büyük başarıdır. Okulumuzu, idarecilerini, öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra Kundiro filmi izletildi.
Galadan sonra filmde yer alan idareci, öğretmen, kameraman ve öğrencilere İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin, Mal Müdürü Özgür Turan, Şube Müdürü Abdulğani Ak, Esnaf ve Sanatkârlar Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Zeynel Tunçalan, Eğitim Bir Sen Başkanı Mehmet Şefak Kavak, okul Müdürü Abdussamet Tayfur, Türk Kızılay Nusaybin Şubesi yöneticisi Mehmet Şerif Altay ve Okul Aile Birliği Başkanı Nizamettin Doğan tarafından teşekkür belgesi verildi.