EĞİTİM Haber Girişi : 28 Mayıs 2019 17:24

Nusaybin’de Müdürler 2023 Eğitim Vizyonu için sahaya indi

Nusaybin’de Müdürler 2023 Eğitim Vizyonu için sahaya indi
Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin başkanlığında 2023 Eğitim Vizyonu yolunda büyük bir adım atıldı.

Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin başkanlığında 2023 Eğitim Vizyonu yolunda büyük bir adım atıldı.
Milli Eğitim Müdürü Çetin başkanlığında ve Şube Müdürleri öncülüğünde 2023 Eğitim Vizyonu yolunda oluşturulan 3 komisyondaki toplam 15 kişilik Okul Müdürlerinden oluşan denetim ekipleri okul ziyaretleri yapmaya başladı.
Milli Eğitim Müdürlüğünde yapılan vizyon çalışmaları ve toplantılardan sonra belirlenen müdürler oku ziyaretleri yapıyor. İlçe merkezindeki okulları ziyaret eden müdürler kırsal mahallelerdeki okulların denetimini yaptı.


Denetimlerin başarılı geçtiğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Çetin, “Okul gelişim alanları, akademik, sosyal, sportif, kültürel etkinlikler, projeler ve kurumsal kapasite olarak belirlendi. Okulun gelişim alanlarının tümünü okulun kendi ihtiyaçları ve imkânları doğrultusunda ele alıyoruz. Bu bir rekabet, bir kıyaslama değil, sadece daha etkili okullar inşa etmeye çalışıyoruz" dedi.

Müdürlerin okullar için önemine vurgu yapan Çetin, “Başlangıç aşamasında okul müdürünün yeterliliği, bir okulun geleceği için hayati derecede önem taşıyor. Bu bakış açısıyla, yönetici ve öğretmenlere sürekli gelişim desteği vermemiz lazım. Eğitimde bir ekip olmamız durumunda ortak bir hayalin, heyecanın peşinden gitmiş oluruz. Başta öğretmen odası olmak üzere okullarımızın tüm alanlarını birer huzur ortamına çevirebiliriz, başarısız olma ihtimalimiz yoktur. Bir Hadis-i Şerifte Resulullah (AS) şöyle buyuruyorlar; “Bir olumsuzluk gördüğünüzde elinizle yapamazsanız dilinizle düzeltin onu da yapmazsanız kalbinizle buğz edin.” Bizim bulunduğumuz mevkiler hasebiyle üçüncü şık şansımız olamaz eğitim ordusu olarak toplumun tüm olumsuzluklarıyla usulüne uygun tavır ve davranışlarla başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm toplumu ıslah etmekle mükellefiz. 2023 hedeflerimize tüm mesai arkadaşlarımızın fedakâr çalışma ve gayretleriyle büyük bir aileyiz şiarıyla gayret içerisindeyiz” şeklinde konuştu.