POLİTİKA Haber Girişi : 01 Nisan 2019 17:04

Nusaybin'de Nergiz ve Kut'tan teşekkür açıklaması

Nusaybin'de Nergiz ve Kut'tan teşekkür açıklaması
31 Mart’ta yapılan Mahallesi Genel Seçimlerini kazanan HDP Nusaybin Belediye Başkan Adayı Av. Semire Nergiz ve Eş başkanı Ferhat Kut, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra vatandaşlara teşekkür etti.

31 Mart’ta yapılan Mahallesi Genel Seçimlerini kazanan HDP Nusaybin Belediye Başkan Adayı Av. Semire Nergiz ve Eş başkanı Ferhat Kut, seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra vatandaşlara teşekkür etti.
HDP Nusaybin ilçe binasında tebrikleri kabul eden Nergiz ve Kut daha sonra basın toplantısı düzenledi.
Resmi olmayan sonuçlara göre Nusaybin Belediye Başkanı seçilen Nergiz, çok yoğun ama çok zevkle yürüttükleri bir seçim kampanyasının sonuna geldiklerini ve 31 Mart itibariyle sandıkların kurulduğunu söyledi.
Yerel seçimlerin demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu ifade eden Nergiz, “Demokrasi Nusaybin halkı için çok önemlidir.  Haklar açısından sandık çok önemlidir, iradesinin yansıdığı ve iradesi doğrultusundaki seçtiği adayları yönetime gelmesi onlar için çok önemlidir. O anlamda bizim için seçim çalışması coşkuyla geçti. Netice itibariyle halkımız bizim üzerimizde karar kıldı. Biz de hayırlı, uğurlu olsun diyoruz" dedi.


Seçim süreci boyunca köyleri, esnafı, Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret ettiklerini kaydeden Nergiz, bu süreçte herkesi dinlemeye çalıştıklarını, vatandaşlarla bir araya gelmeye çalıştıklarını bildirdi.

- "HİZMETİN EN İYİSİNİ HAK EDEN NUSAYBİN’E HİZMET EDECEĞİZ"


Bu süreçte herkesin düşünceleri ve fikirlerini aldıklarını belirten Nergiz konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Gelecek dönemde yine birlikte olacağız. Nusaybin halkı seçimini yaptı. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz. Biz bu noktadan sonra bütün çelişkileri, siyasetin sert dili doğrultusunda bir belediyecilik yapmayacağız. Belediye hizmet demektir. Biz halkımızın hizmetinde olacağız. Onlarla beraber kendi kendimizi yöneteceğiz. Onların ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarımız sayacağız. Hep birlikte Nusaybin'i daha güzel kendi renginde ve kadın şehri olması hasebiyle kadın bakış açısıyla daha güzel noktalara getirmeye çalışacağız. Bu noktada bize destekleri olan herkese özel özel teşekkür ediyoruz. Nusaybin ne istediğini bilen bir kenttir. O anlamda işimiz hem kolay hem zordur. Onlarla beraber Nusaybin kendi ihtiyaçları bizim projemiz olacak. Proje Nusaybin'in kendisidir. K adın bakış açısıyla Nusaybin'i tekrar renklerine kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız. Biz diyoruz ki partimizin adı Halkın Demokrasi Partisi değil Halkların Demokrasi Partisidir. Dolayısıyla biz Nusaybin'de yaşayan tüm hakları dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan herkesin temsiliyetini en üst noktada sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Hizmetin en iyisini hak eden Nusaybin'e hizmetin en iyisini vermek için çaba göstereceğiz.”
 

-KUT, “115 BİN NÜFUSUN BELEDİYESİ OLACAĞIZ”
 

Av. Semire Nergiz ile birlikte Kontenjandan seçilen ve yeni dönemde Nergiz ile birlikte Eş başkanlık yapacak Nusaybin Belediyesi eş başkanı Ferhat Kut, üç aydır yaptıkları seçim çalışmasında pozitif sonuçlar aldıklarını ve halkın beklentilerini, isteklerini not ettiklerini söyledi.


Kendilerine destek veren herkese teşekkür eden Kut, “Biz eş başkanlar olarak belediyenin önümüzdeki dönemde tüm Nusaybin'in,  115 Bin nüfusun Belediyesi olacağız. Nusaybin'de demokrasi kazanmıştır. Herkesin bu demokrasiye tahammül etmesini bekliyoruz. Halkın iradesi sandığa yansıdığı şekilde biz o iradeye sahip çıkacağız. Halkımıza hayırlı olsun diyoruz. Tüm Nusaybin halkına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

-  "TEBRİK İÇİN ÇİÇEK KABUL ETMEYECEĞİZ, ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN KIRTASİYE KABUL EDECEĞİZ"
 

Belediye eş başkanı Kut, aldıkları karar gereği tebrikler için çiçek kabul etmeyeceklerini söyledi.
Kut, “Belediye eş başkanları olarak aldığımız kararla seçim tebrikleri için çiçek kabul etmeyeceğiz. Lütfen halkımız bize çiçek göndermesin. Çiçek yerine bize Kırtasiye malzemesi göndersinler. İhtiyacı olan okullarımıza öğrencilerimize Kırtasiye malzemesi dağıtacağız” dedi.
Nusaybin Belediye Başkanı Nergiz de, “Özellikle ekolojik dengeye çok önem veriyoruz. Geri dönüşüme çok önem veriyoruz. İsrafa da karşıyız. Çiçek kabul etmek yerine kendi felsefemiz doğrultusunda özellikle ihtiyacı olan öğrencilerimiz için kırtasiye kabul edeceğiz” şeklinde konuştu.
Nergiz ve Kut, seçimlere itiraz sürelerinin sona ermesinden sonra Belediye Meclis Üyesi seçilen partililerle birlikte İlçe Seçim Kuruluna giderek mazbatalarını alacaklarını ifade etti.