GÜNDEM Haber Girişi : 20 Haziran 2020 18:40

Nusaybin'de son bir haftada 3 kişi Kovit-19'dan hayatını kaybetti

Nusaybin'de son bir haftada 3 kişi Kovit-19'dan hayatını kaybetti
Çin'in Vuhan kentinden başlayıp tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovit-19) vakaları bölgede hızla artarken Nusaybin'de son bir hafta içerisinde 3 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Arif Altunkaynak / Nusaybinimcom

Fotoğraflar / Arşivdir

Çin'in Vuhan kentinden başlayıp tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovit-19) vakaları bölgede hızla artarken Nusaybin'de son bir hafta içerisinde 3 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.
Nusaybin'de özellikle ilçe merkezinde sosyal mesafe ve maske kullanımının giderek düştüğü gözleniyor. 
Normalleşmenin başladığı 1 Haziran'dan buyana ilçe merkezinde büyük rehavete kapılan vatandaşlar, 'hastalık bitmiş' gibi davranıyor. Maske kullanımının büyük oranda düştüğü Nusaybin'de maske takma zorunluluğu olan toplu taşıma araçları ve marketlerde de maske kullanıma yeterince dikkat edilmediği görülüyor.
Alışverişlerde ürün almak için kullanılan eldivenlerin büyük oranda kaldırıldığı gözlenirken özellikle ilçe merkezinde vatandaşların rehavete kapıldığı görülüyor.

 

-1 HAFTADA 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, ŞÜPHELİLERLE BİRLİKTE 50'DEN FAZLA VAKA VAR
Normalleşme ile birlikte Mardin başta olmak üzere Midyat, Cizre ve Batman'da yaşanan vaka artışlarından Nusaybin de eklendi.
Nusaybinim.com muhabirlerinin derlediği resmi olmayan bilgilere göre, ilçe merkezinde son bir haftada 3 kişi Kovit-19 hastalığından hayatını kaybederken 20'den fazla vakanın hastaneye başvurduğu 30'dan fazla şüphelinin de evlerde karantinada olduğu öğrenildi.
Kovit-19 nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşların cenazeleri Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mezarlıklar Müdürlüğü ekipleri tarafından Sağlık Bakanlığının belirlediği kurallara göre defnedilirken defin boyunca görevliler dışında hiç kimsenin mezarlığa girişine izin verilmiyor. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ve videolara göre defin sırasında polis ekiplerinin mezarlık çevresinde zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri aldığı görülüyor.

-POLİS PAZARTESİDEN İTİBAREN MASKESİZLERE CEZA KESECEK
Öte yanda ilçe merkezinde oluşan rehavet ve vakaların giderek artması üzerine Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Polis ekipleri maske için denetimlere başlayacağı öğrenildi.
Mardin Valiliği tarafından maskesiz dolaşımın yasaklandığı ilçede Cuma Gününden buyana Dörtyol merkezde uygulama yapan Polis ekipleri, vatandaşlara uyarılarda bulundu.
Vatandaşların maskesi dışarı çıkmaması konusunda Mardin Valiliği genelgesini hatırlatan polis ekipleri uyarılardan sonra Pazartesi Günü itibariyle maskesiz sokağa çıkan vatandaşlara 3 Bin 150'ye TL'ye varan para cezaları keseceklerini bildirdi.