EĞİTİM Haber Girişi : 14 Haziran 2020 15:58

Nusaybin'e atanan 147 öğretmen için hazırlıklar tamamlandı

Nusaybin'e atanan 147 öğretmen için hazırlıklar tamamlandı
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni öğretmen atamalarında Nusaybin'e 147 öğretmen görevlendirildi. İlçede öğretmenevi olmadığı için öğretmenler için öğrenci yurtları hazır hale getirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yeni öğretmen atamalarında Nusaybin'e 147 öğretmen görevlendirildi. İlçede öğretmenevi olmadığı için öğretmenler için öğrenci yurtları hazır hale getirildi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son öğretmen atamalarından Nusaybin'de ihtiyaç duyulan çeşitli branşlarda 147 öğretmen ataması yapıldı. Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında öğretmenlerin mesleki eğitim seminerlerini sağlıklı bir şekilde yapmaları için göreve başlama evraklarını teslim ettikten sonra 22 Haziran ile 1 Temmuz arasında mesleki eğitim seminerlerine katılacağı bildirildi. İlk defa Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından alınan karar sonrası birçok il Milli Eğitim Müdürlüğü bu yönde karar aldığı öğrenildi.

 

-ÖĞRETMENLER İÇİN YURTLAR HAZIR HALE GETİRİLDİ
Öte yanda Nusaybin'e gelerek göreve başladıktan sonra seminerlere katılacak 147 öğretmen için Mehmet Emin Kuş Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Zeynelabidin Proje İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrenci yurtları hazır hale getirildi. İlçede Öğretmenevi olmadığı için çözümü öğrenci yurtlarında bulan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni tip koronavirüs önlemleri çerçevesinde yurtları köpüklü suyla yıkadıktan sonra yatakhaneler, oturma yerleri, yemekhaneler, banyolar ve lavaboları dezenfekte ettirdi. Seminer dönemi boyunca öğretmenlerin sağlıklı koşullarda eğitim almaları için her türlü tedbiri alan Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğü, hem öğretmenlerin konaklayacağı yurtlarda hem de seminer salonlarında maske, dezenfekte ve sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde hareket edileceğini belirtti.

 

Nusaybin Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya hesabından seminer dönemine ait yapılan duyuruda ise, "Evine hoş geldin değerli öğretmenim" ifadeleriyle öğretmenlerin ilçeye atanmasından duyulan sevinç paylaşıldı.

 

- ÖĞRETMENLERİN YAZ DÖNEMİ MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMI YÜZ YÜZE VE ÇEVRİM İÇİ OLACAK
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, öğretmenlere yönelik yaz döneminde düzenlenecek mesleki eğitim programının detaylarına ilişkin açıklama yaptı. 

 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının kontrol altına alınması için uzaktan eğitim süresinin 19 Haziran 2020'ye kadar uzatıldığını hatırlatan Boyacı, normalleşme süreci kapsamında da öğretmenlerin mesleki gelişimlerine ilişkin hazırlık yaptıklarını söyledi. Bu kapsamda Bakanlıkta görevli yönetici ve öğretmenlerin mesleki çalışmalarını 22-30 Haziran 2020 tarihlerinde kendi okullarında yapacağını bildiren Boyacı, "Salgın nedeniyle idari izinli olduğu dönemde görev yaptığı ilden ayrılanlar bulundukları illerdeki okul ve kurumlarda mesleki çalışmalarını yapabilecek" diye konuştu.