EĞİTİM Düzenleme Tarihi : 08 Temmuz 2020 14:01 Haber Girişi : 08 Temmuz 2020 14:11

Nusaybin Final Eğitim Kurumları tercih döneminde yanınızda

Nusaybin Final Eğitim Kurumları tercih döneminde yanınızda
Nusaybin Final Eğitim Kurumları tercih döneminde yanınızda

NUSAYBİN FİNAL EĞİTİM KURUMLARI TERCİH DÖNEMİ YANINIZDA
ENDİŞEYE GEREK YOK! 2020 YKS TERCİH DÖNEMİ BAŞLIYOR..  GELECEĞİNİZ İÇİN BÜYÜK ADIMLARI ATMADAN ÖNCE NUSAYBİN FİNAL EĞİTİM KURUMLARI ALANINDA UZMAN REHBERLİK KORDİNATÖRÜ FEREŞİN ER NEZDİNDE NUSAYBİN HALKINA ÜCRETSİZ TERCİH DANIŞMANLIĞI FIRSATI SUNUYORUZ. DANIŞMAN DESTEĞİ İLE YOL GÖSTERİLMEYİ BEKLEYEN BİNLERCE ÖĞRENCİYE DESTEK OLMANIN TAM ZAMANI…

 

Sevgili Öğrenciler; değerli veliler 2019-2020 TYT-AYT Sınavı Covid-19 felaketi gölgesinde tamamlandı. Uzmanlara göre TYT sınavı AYT sınavına göre daha zorlayıcıydı. Öyle ya da böyle asıl maraton yakın zamanda başlıyor.. Öğrencilerimizin en fazla merak ettiği , kafasını kurcalayan , onlarca soru sorma ihtiyacı hissettiği dönem..
Evet Saygıdeğer Veliler, Sevgili Öğrenciler; Bu süreç geleceğinizin temellerini oluşturacak , sizleri bir adım ileriye taşıyacak , sizler kadar bizlerinde hassasiyetle üzerinde durduğumuz bir dönem. Bizce çok güzel şeylerin olacağı bir dönem. Fakat bu dönemi anlamlı kılan en önemli şeyler ise SABIR ve MANTIK’tır. Tercih dönemini sabrederek, mantığımızla araştırarak, doğrulara ulaşmak için çaba sarf ederek geçireceğiz.. Bu dönemde REHBERLİL SERVİSİ  olarak sizlere her türlü bilgi ve belgeyi  gece-gündüz çalışarak bu bilgileri sizlere aktarmaya , tercih yükünüzü hafifletmeye çalışacağız.. Bu tercih döneminde en büyük destekçilerinizden biri olacağımızı unutmayınız.. Mesela bu tercih sürecin birkaç tüyo ile başlayalım… Şu sıralar sorulan  en önemli soru ;
-    Hocam kafam çok karışık, hangi mesleği seçeceğimi , hangi şehirde okuyacağımı bilmiyorum…?
Değerli öğrencilerimiz; bizler okullarda öğrencilerimizi yetiştirirken onların ilgi, yetenek ve yapabilecekleri meslekleri hiçbir zaman göz ardı etmeyiz. Sizlere en önemli tavsiyem ilgi ve yeteneklerinize sarılın. Sizleri başarıya taşıyacak en önemli yol ve en sağlam köprü ilgileriniz ve yeteneklerinizdir. Bu konuda etrafınızdaki insanların görüş ve düşüncelerini bir kenara bırakıp, realist bir düşünce ile düşünmeye başlayın… Ve 10 yıl sonra kendinizi hangi konumda görmek  istediğinizi hayal edin ve tercih dönemine kadar bu sorununuzu mutlaka çözün..
İkinci en çok sorulan soru ise;
-    Hocam neye göre tercih yapacağız ve hangi yılın sıralamalarını göz önünde bulunduracağız ?
Sevgili öğrenciler; biz tercih uzmanlarının en büyük tavsiyesi tercihlerinizi yerleştirme puanınızın oluşmasından ortaya çıkan SIRALAMANIZI kullanarak yapmanızdır.. 2019 Yerleştirme Sonucu oluşan Ön Lisans ve Lisans başarı sıralamalarını göz önüne alarak yapacaksınız.. Çok daha önceki yılların verileri sizi YANILTACAKTIR..

TERCİH YAPARKEN
1) Tercih döneminde SIRALAMANIZI göz önüne alın.
2) Sıralamalar için Ön Lisansta son TYT sıralaması; Lisansta son AYT yerleştirmesi sonucu oluşan sıralamalara bakmalısınız.
3) Meslek Lisesi çıkışlı öğrenciler ek puanlı ön lisans sıralamalarını normal sıralamaya dönüştürerek tercih yapacaklardır.
4) Kontenjan bilgilerinin bir önceki yıla göre kıyaslanması, kontenjan artış-azalışı ve yeni açılan bölümler konusunda bizlere yardımcı olacaktır.
5) Sizlere en önemli tavsiyem Tercihlerinizi mutlaka Uzman Rehber Öğretmenler eşliğinde yapmanızdır.. Uzman olmayan kişilerin yapacağı tercihler sizleri büyük sorunlarla karşı karşıya bırakabilir.(birlikte sınava  hazırlandığınız arkadaşınız, komşunuz mahalledeki bakkal amca , üniversite okuyan kuzeniniz TERCİH UZMANI DEĞİLDİR   Hizmeti ilke edindiğimiz NUSAYBİNDE ,  Tercih Danışmanı Rehberlik Koordinatörü FEREŞİN ER , Rehber Öğretmen Neriman ORUN ,  Zeynep IRMAK , Zeynep ÇİÇEK olarak sizlere destek , sizlerin yanında olmaya hazırız..
UNUTMAYIN Kİ KÖTÜ TERCİH TÜM HAYATINIZI OLUMSUZ ETKİLEYECEKTİR.
NUSAYBİN FİNAL EĞİTİM KURUMLARI
REHBERLİK KORDİNATÖRÜ
FEREŞİN ER