YAŞAM Haber Girişi : 04 Nisan 2020 23:29

Nusaybin'in tarihi tanığı Abdulkadir Asman'ı kaybettik

Nusaybin'in tarihi tanığı Abdulkadir Asman'ı kaybettik
Nusaybinli emektar Gazeteci Abdulkadir Asman, geçirdiği iç kanama sonrası tedavi gördüğü İzmir'de bugün akşam saatlerinde vefat etti.

Nusaybinli emektar Gazeteci Abdulkadir Asman, geçirdiği iç kanama sonrası tedavi gördüğü İzmir'de bugün akşam saatlerinde vefat etti.

 

Nusaybin'de öğretmenlik, belediye yazı işleri müdürlüğü ve 61 yıldır gazetecilik yapan Asman, tedavi gördüğü İzmir'de 79 yaşında yaşamını yitirdi.

 

-NUSAYBİN'İN SON 60 YILINA TANIKLIK YAPTI
1941 yılından Nusaybin'de doğan Abdulkadir Asman, 1959 yılında Cumhuriyet Gazetesinde ilk haberi yayımlandı. 

 

61 yıl boyunca Cumhuriyet Gazetesi, Akşam, Yeni Sabah, Huryurt, Günaydın, Bulvar Gazetesi, Türk Haberler Ajansı (THA), Hürriyet Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı (DHA), İhlâs Haber Ajansı (İHA) ve Anadolu Ajansı(AA) ve TRT'de görev yaptı. 1995 yılında kurduğu İpekyolu Gazetesini ise sağlığı elverdiği 20 yıl boyunca her hafta Nusaybinli okuyuculara ulaştı. 

 

Asman, gazetecilik yanı sıra bir dönem öğretmenlik ve Nusaybin Belediyesinde Yazı İşleri Müdürlüğü görevlerinde de bulundu.

 

Başbakanlık Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından da Sürekli Sarı Basın Kartı sahibiyidi.

 

-MESLEKTEKİ 50. YILINDA İLÇE STADYUMUNDA AYAKTA ALKIŞLANMIŞTI
Abdulkadir Asman, meslekteki 50. yılında dönemin Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri sonrası plaketle ödüllendirilmişti.

 

Nusaybin Basınına büyük emekleri olan Asman, tribünleri dolduran yaklaşık 2 bin kişi tarafından ayakta alkışlanmıştı.

 

Asman, o gün yaptığı açıklamada, "Doğup büyüdüğüm yere 50 yıldır hizmet ederek bir nevi borcumu da ödüyorum. İyi veya kötü dönemlerimiz oldu. Acısıyla tatlısıyla 50 yılı geride bırakıyoruz. Bu süre zarfında memleketimize bir faydamız olmuşsa ne mutlu bize" ifadelerini kullanmıştı.

 

-ASMAN'IN CENAZESİ İZMİR'DE DEFNEDİLECEK
Öte yanda bugün (4 Nisan) yaşamını yitiren Abdulkadir Asman'ın ailesi, cenazesinin İzmir'de defnedileceğini açıkladı.

 

Aile taziyeleri telefonla kabul edecek.
Bülent Asman: 0542 320 07 78
Ufuk Asman: 0 542 415 89 83