KÜLTÜR & SANAT Haber Girişi : 20 Haziran 2019 16:50

Nusaybin Turizminin yeni yüzü, Avesis Hotel

Nusaybin Turizminin yeni yüzü, Avesis Hotel
Nusaybinim.com olarak ilçemizdeki turizmin gelişmesi ve şehre gelen turistlerin dinlenebileceği, alış veriş yapabileceği, konaklama ve yemek yiyebilecekleri ilçemizdeki birçok turizme yönelik kuruluşları tanıtma dizisi devam ediyor.

Nusaybinim.com olarak ilçemizdeki turizmin gelişmesi ve şehre gelen turistlerin dinlenebileceği, alış veriş yapabileceği, konaklama ve yemek yiyebilecekleri ilçemizdeki birçok turizme yönelik kuruluşları tanıtma dizisi devam ediyor.
Bu çerçevede Nusaybin’de turizme yönelik çalışan ve özellikle sosyal medyada Nusaybin'in tanıtımına katkı sağlayan Avesis Hotel & Restaurant’ı tanıyoruz.
22 Temmuz 2017 yılında faaliyete başlayan, Nusaybin turizmini canlandırmak şiarıyla yola çıkan Avesis Hotel ilçedeki ilk ve tek 3 yıldızlı turizm işletme belgesine sahip konaklama tesisidir. 
34 oda 70 yataklı 92 kişilik günlük geceleme yapılabilinen otel, 100 kişilik restaurant, 80 kişilik görüntü ve ses sistemi ile donanımlı toplantı salonuyla hizmet vermektedir.
Nusaybin’de bulunan tarihi ve turistik mekanların tanıtımını yapma, ilçeye getirdikleri tur grupları, tur operatörleri ve tur şirketlerini ağırlamakla ön plana çıkıyor. Türkiye’nin önde gelen tur şirketlerinden Jolly Tur, TatilBudur ve diğer acentaların Nusaybin’de konaklaması ve memlekete turizm canlılığını kazandırmak amacıyla her sene düzenli olarak İstanbul Emitt Turizm Fuarı ve İzmir Travel Turkey Turizm Fuarlarında Nusaybin'i tanıtmaktadır.
Avesis Hotel sahibi ve müdürü İlyas Aydın: "Son iki senede Mardin ve Midyat’ta yoğunlaşan turizm canlılığının Nusaybin’de olmamasının sebeplerini araştırdık ve edindiğimiz sonuçlar neticesinde ilçemizde bulunan tarihi ve turistik mekanları tanıtmayı kendimize gaye edindik. UNESCO’nun geçici Dünya miraslar listesinde yer alan ve inanç turizminde etkili olan Dünya’nın ilk üniversitesi Mor Yakup Kilisesi, Peygamber Efendimizin 13. kuşaktan torunu olan Hz. Zeynel Abidin’in bulunduğu Camii & türbesi, Selman-i Pak Camisi, Gırnavas Tepesi ve Güneydoğu’nun Sümelası Mor Evgin Manastırı, doğa harikası olan Beyazsu mesire alanı ile konumu olarak Suriye’nin Kamışlı şehrine sıfır noktada olması ilginin ilçemize yoğunlaşması için yeterli etkenler olduğunu düşündük. Yaptığımız çalışmalar ve tanıtımlar sonucunda 5 yıl aradan sonra Nusaybin'e ilk turist kafilesini getirme mutluluğunu hemşerilerimizle paylaştık.                   
Hizmet verdiğimiz kısa süre zarfında 130 grup kafilesi ağırladık. Otelimize gelen yerli ve yabancı gruplara ilçemizde bulunan tarihi ve turistik mekanları tanıtarak, ilçemizde bulunan esnaflara katkı amaçlı tarihi çarşımızda alışveriş yapma geleneğini tekrardan sürdürdük. Kendimize ilke edindiğimiz turizmin güzelliklerini tanıtmaya devam edeceğiz çünkü turizm memlekete huzur ve bereket getirir."
Son olarak sözlerine devam eden Aydın: "Nusaybinli tüm hemşerilerimden sosyal medyada Nusaybin’in imajını zedeleyecek paylaşımlardan kaçınmasını rica eder, ilçede bulunan tüm güzelliklerini sosyal medyada #NusaybiniKeşfet hashtag etiketiyle paylaşıp Nusaybin’imizin gereken konuma hep beraber getireceğimize inanıyorum." dedi.