GÜNDEM Haber Girişi : 31 Ocak 2019 15:44

Tek göz odada yaşayan 12 kişilik 2 aile yaşam mücadelesi veriyor

Tek göz odada yaşayan 12 kişilik 2 aile yaşam mücadelesi veriyor

Tek göz odada yaşayan 12 kişilik 2 aile yaşam mücadelesi veriyor.

Nusaybin’de tek göz odada 12 çocuğuyla birlikte yaşayan Kaplan ailesi hayırseverlerden yardım eli bekliyor.

Kiraladıkları derme çatma evde ailesiyle yaşayan Berivan Kaplan, evlenen kızının da ev kirası parası ödemediği için yanlarına geldiğini belirtti. 12 çocuğunu bir göz odada yaşamayan çalışan aile, şu an yaşadıkları evin de kiralık olduğunu ve evde çalışacak kimse olmadığı için 4 aylık biriken kiralarını ödeyemediklerini ifade etti.

Kirayı ödeyecek durumları olmadığını ve kira ödenmemesi halinde dışarıda kalacaklarını kaydeden Berivan Kaplan, evlenen en büyük kızının da kaldığı evin kirasını ödeyemediği için evden atıldıkları ve şimdi onun da yanlarına sığındığını bildirdi.

Aile, hayırsever vatandaşlardan yardım eli bekliyor.

-DÜŞÜNCE –DER AİLENİN DURUMUNU TESPİT ETTİ

Umut Kervanı Vakfı üyesi Düşünce-Der, yardım komisyonu başkanı Selman Kardaş, Kaplan ailenin durumunun tespiti için ziyaret etti. Kardaş, aile için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Kaplan Ailesinin durumu hakkında bilgi veren Düşünce-Der Yardım Komisyonu Başkanı Selman Kardaş, bodrum katında yaşayan ailenin sürekli su baskınına maruz kaldığını evde yaşayan çocuk sayısının çok olduğunu belirterek aileye acilen yardımda bulunulması gerektiğini belirterek hayırseverlere çağrıda bulundu.   

Kardaş, "Şu anda gördüğünüz 12 kişilik aile bodrum katından oluşma bir oda bir mutfakta yaşamaktalar.   Görüldüğü gibi mutfakta ne bir ocak bir eşya var yaşadıkları odanın yetmemesinden dolayı mecburen mutfakta yatıyorlar. Şu anda evin dört aylık kirası birikmiş ödeyememeleri halinde evden atılacaklar ev çok sağlıksız bir durumda her tarafta nem var. 12 kişilik ailenin kaldığı bu evde çoğu çocuk çalışan yok maddi olarak çok perişan haldeler her yağmurda evleri su basıyor en ufak bir soğukta evleri buz gibi oluyor. Ne kira, Elektrik, su ödeyemez haldeler Aile, normal bir evde olması gereken temel eşyalardan hiçbirine sahip değil." ifadelerini kullandı.

Kardaş, duyarlı ve hayırsever vatandaşlardan aileye acil yardım etme çağrısında bulundu.

-BELEDİYE BİRİM MÜDÜRLERİ AİLEYİ ZİYARET ETTİ

Öte yanda aileye ait yardım çağrısının sosyal medya hesaplarından paylaşılmasından sonra Nusaybin Belediyesi Birim Müdürleri aileyi ziyaret etti. Aileyle görüşen Belediye Birim Müdürleri, çocuklar bir süre sohbet etti. Belediye Birim Müdürleri daha sonra evden ayrıldı.

Yardıma muhtaç aile için iletişim bilgileri: Berivan kaplan, Tlf: 0544 773 44 60, Yenituran Mahallesi Çağlayan Sokak No: 50 Nusaybin / Mardin