Xebat Yıldırım'ın şiirleri kitap haline getirildi

Açıklama
Genç yaşta hayatını kaybeden Nusaybinli Mimar Mehmet Xebat Yıldırım'ın şiirleri kitap haline getirildi.

17 Eylül 2015 tarihinde bir trafik kazasında hayatını kaybedip aramızdan ayrılan Mimar Xebat Yıldırım’ın ardında bırakmış olduğu şiirlerinden oluşan “Xatirxwestin” isimli şiir kitabı Ajans J&J yayınlarından çıktı.

Eşi Zozan Altekin Yıldırım girişimleri ile Siyabend Aslan, Sidar Özmen, Müslüm Aslan ve Mahmet Masum Elmas'ın katkılarıyla bir araya getirilerek oluşturulan kitapta Yıldırım'ın vefatından önce kalem kaldığı ancak henüz kitaplaştıramadığı eserler bulunuyor.

Kitabın ön sözü ise Xebat Yıldırım eşi Zozan Altekin Yıldırım tarafından kaleme alındı.

Yıldırım tarafından kalem alınan önsözde;

"Canım benim;
Şimdi benden çok uzaklardasın, ne yaparsam yapayım sana ulaşamam ve seni geri getiremem. Ama anılarımız yaşadığım sürece beni ayakta tutacaktır. Sensiz yaşamak çok ağır ve zor geliyor. Her zaman Allahtan senin acını bana yaşatmamasını isterdim. Ama bu çok korktuğum şey başıma geldi. Ben seni kaybettim; sevdiğimi, aşkımı, canımı... Seni tanıyan, bilen  herkes senin nasıl farklı biri olduğunu, ne kadar değerli ve kıymetli olduğunu bilirdi. Duruşunla, kişiliğinle sen farklı ve nadide biriydin. İyiki seni tanımışım, o güzel ve temiz kalbini tanımış ve seni bütün kalbimle hisetmişim. Bu şansızlığımıza rağmen yine de seni tanımak ,sevmek, sevgilin ve eşin olmak isterdim. Gidişinle bütün sevgimi ,umutlarımı da kendinle götürdün. Bir daha eskisi gibi olacağıma inanmıyorum. Eskiden kendi kendime derdimki her koşulda bu yaşam yine de yaşamaya değer. Ama şimdi hayatın 5 kuruşa değmediğini düşünüyorum ve keşke hiç doğmasaydım diyorum. Senden sonra öğrendimki özgürlük insanın kaybedecek hiçbirşeyinin olmamasıdır. İnsanın kaybedecek birşeyi yoksa kendini özgür hisediyor. Yaşamak istemiyorum ama mecburum yaşamaya. Canım, yarim, yüreğim, aşkım... Ardında bana üç can bıraktın,onları bırakamam. Kendimi çok çaresiz hissediyorum ama biliyorumki ayakta durmak ve güçlü olmak zorundayım .Artık bundan sonraki tek amacım senin o çok istediğin ama göremediğin çocukları senin gibi şahsiyetli, onurlu birer birey olarak yetiştirmektir. Ne kadar başarılı olurum bilemiyorum ama sana benzemeleri için tüm gücümle çalışacam. 

Canım benim; 
her daim bu dünyada izin kalsın diye bu çalışmayı yapmak istedim. Senin gibi biri az gelir bu dünyaya ve istedimki ardında bırakmış olduğun bu şiirlerle her zaman aramızda yaşa. 
Seni daima sevecek olan eşin. 
Sensiz kendimi kimsesiz hisediyorum ve yaşamaya laik bulmuyorum." ifaderine yer verildi.

Xebat Yıldırım’ın anısını yaşatmak adına böylesi bir çalışmayı hazırladıklarını belirten eşi  Yıldırım, kitabın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Şuanda İstanbul Tüyap Kitap Fuarında Ajans J&J standında olan şiir kitabını aynı zamanda Nusaybin’de Bênav Kitabevinden, Emek Kitap Kırtasiye ve Eğitim-Sen’den; Mardin’de Leylan Kitap Cafe, Zend Kitabevi, Butik Çiçek Cafe ve Gençlik Kitap Kırtasiye’den temin edebilirsiniz. Yakın bir zamanda internet üzerinden ajansjj.com ve pirtukakurdi.com adreslerinden de temin edilebileceği belirtildi.

Mehmet Xebat Yıldırım Kimdir?
1978 yılında Nusaybin’de dünyaya gelen Xebat Yıldırım, İlkokulu Nusaybin’de, Ortaokulu Diyarbakır’da, Liseyi de Adana’da okumuştur.
Dicle Üniversitesi Mühendislik - Mimarlık Fakültesinin Mimarlık bölümünden mezun olup Mardin İli Çevre Şehircilik ve Bayındırlık Müdürlüğünde Mimar olarak çalışmıştır. Aynı zamanda Artuklu Üniversitesi Mimarlık Bölümünde de yüksek lisansını yapmaktaydı.
17 Eylül 2015 tarihinde bir trafik kazasında hayatını kaybettiğinde evli, bir çocuk babasıydı.
Bu şiir kitabı Xebat Yıldırım'ın ardında bırakmış olduğu şiirlerinden oluşmakta ve onun anısını yaşatmak adına hazırlanmıştır.