TÜRKİYE Haber Girişi : 07 Nisan 2013 16:06

10 Bin Aile Köyüne Dönüyor

10 Bin Aile Köyüne Dönüyor
Güneydoğu'dan 1990'lı yıllarda göç eden 10 bin aile, çözüm süreciyle Diyarbakır'daki köylerine dönmek istiyor.
Güneydoğu'dan 1990'lı yıllarda göç eden 10 bin aile, çözüm süreciyle Diyarbakır'daki köylerine dönmek istiyor.
 
Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, terör olayları nedeniyle köylerinden göç eden ailelere, muhtarlar ve kanaat önderleri aracılığıyla köylerine geri dönmeyi isteyip istemediklerini sordu.
10 BİN AİLE KÖYÜNE DÖNÜYOR

Göç ettikleri Bursa, Diyarbakır, İzmir, İstanbul, Adana ve Mersin gibi illerde yaşayan yaklaşık 10 bin aile, köylerine dönmek istediklerini dilekçeyle Kurul'a bildirdi.

"BÖLGE İNSANI BARIŞA SUSADI"


Bir ayda toplanan 10 bin dilekçe Kalkınma Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği'ne bildirildi. Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Cevat Delil, "Bölge insanı barışa susadı. Süreç başarıyla sonuçlanırsa tarımsal üretim artışıyla refah seviyesi yükselecek. Diyarbakırda 7 milyon hektar tarım arazisi, 49 bin çiftçi var. Toprağın yeniden işlenmesiyle tarımsal üretimde verim 10 kat artacak" dedi.

KULP'TA 4 BİN 180 DİLEKÇE

Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkan Vekili Kenan Akdeniz de köye dönüş için sadece Kulp'ta 4 bin 180 dilekçe aldıklarını, devletin köyüne dönmek isteye destek vermesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "Devletin çiftçilere bölgenin iklimine uygun 5 yıl içinde geri ödenmesi kaydıyla 25 koyun bir de koç gibi küçük baş hayvan desteğinde bulunabilir  /Haberler.com