150 Bin Dul Kadına Devlet Şefkati

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, eşini kaybeden 150 bin dul kadına yönelik sosyal yardım programını hayata geçiriyor.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan, eşi vefat eden, boşanan, kocası hapiste olan ya da herhangi bir işte çalışmayan ve bu nedenle ailenin geçimini tek başına yürüten 150 bin kadına, muhtaç oldukları süre içerisinde aylık olarak 300 Tl. nakit yardımı yapılacak. Söz konusu olan kadınlar aylık ücretlerini bankadan alabilecek. Bu kapsamda nakit destek ailedeki 18 yaşından büyük kişi başına brüt asgari ücretin 1/3’üne tekabül edecek şekilde her birey için aileye yardım yapılacak.
 
Yılbaşından itibaren uygulamaya geçilecek olan 150 bin kadına    her ay düzenli bir şekilde gıda yardımı verilecek. Ve bunun yanında kadınların giyim, yakacak gibi temel temel ihtiyaçları karşılanacak. Yardımlar bununla sınırlı değil, Sağlık Bakanlığı da kadınlara psikolojik destek sağlayacak. Türkiye Barolar Birliği ücretsiz hukuk danışmanlığı hizmeti verecek. Dul kadınlarının çocuklarının eğitim yardımlarının yararlandırılmasına öncelik verilecek. Ayrıca çocukların eğitim bursları ve yurt hizmetlerinden yararlandırılması için öncelik verilecek.
 
TOKİ acil durumlar için ev verecek. Bu yardım ilk etapta sağlıklı yaşam koşulları için kira yardımı olarak da değerlendirilecek. Ayrıca TOKİ tarafından inşa edilen alt gelir gurubu ve yoksul konutlarında eşi vefat eden, ihtiyaç sahibi kadınlara öncelik verilecek. Kadınların istihdam edindirme kurslarından faydalanması sağlanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İŞKUR gibi kurumların bünyesinde istihdam edilmek üzere alınacak işçilerde dul kadınlara öncelik verilecektir.
 
GÜNÜN SÖZÜ : “Şefkat öyle bir dildir ki, sağır da işitebilir, kör de okuyabilir. (Mark TWAİN)
 
Abdulbaki AKBAL
S.M.MALİ MÜŞAVİR
[email protected]