YAŞAM Haber Girişi : 07 Nisan 2022 12:35

Adnan Durak'ın ismi şehit edildiği Sağlık Ocağına verildi

Adnan Durak'ın ismi şehit edildiği Sağlık Ocağına verildi
Nusaybin'de 6 yıl önce "oğlunun aşısı var" denilerek çağrıldığı Girmeli Sağlık Ocağında PKK tarafından şehit edilen güvenlik korucusu Adnan Durak'ın ismi şehit edildiği Girmeli Aile Sağlığı Merkezine verildi.

Nusaybin'de 6 yıl önce "oğlunun aşısı var" denilerek çağrıldığı Girmeli Sağlık Ocağında PKK tarafından şehit edilen güvenlik korucusu Adnan Durak'ın ismi şehit edildiği Girmeli Aile Sağlığı Merkezine verildi.

 

Nusaybin'e bağlı Girmeli Mahallesi'nde güvenlik korucusu olarak görev yapan 7 çocuk babası Adnan Durak (48), 4 Nisan 2016 günü "oğlunun aşısı var" denilerek Girmeli Aile Sağlığı Merkezine çağrıldı. Eşi Peyruze, 3 aylık oğlu ve 3 yaşındaki kızı Armin ile sağlık merkezine giden Durak, eşi ve çocuklarının gözü önünde PKK üyelerinin silahlı saldırısı sonucu şehit edildi. Saldırı sonrası çıkan arbedede eşi de yaralandı.

 

Aile üyelerinin o günden sonra bir daha adım atmadığı Girmeli Aile Sağlığı Merkezine, Nusaybin Kaymakamlığının girişimleri sonucu şehit Adnan Durak'ın ismi verildi.

 

Tepealtı Mahallesin Şehit Adnan Durak'ın mezarı başında yapılan anma törenine Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Kahraman Gürbüz, Emniyet Müdürü Erhan Koç, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, Türkiye Güvenlik Korucuları Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir ve Durak ailesi katıldı.

 

İlçe Müftüsü Usame Anlağan tarafından yapılan duadan sonra Girmeli Mahallesindeki Aile Sağlık Merkezine geçildi.

 

Durak'ın eşi, çocukları ve kardeşleri, 6 yıl sonra ilk kez gittikleri ve şehidin adını tabelasında gördükleri Nusaybin Girmeli Şehit Adnan Durak Aile Sağlığı Merkezinde duygulu anlar yaşadı. Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı da sağlık ocağında şehidin yakınları ile görüştü.

 

Kayabaşı burada gazetecilere yaptığı açıklamada, güvenlik korucusu Adnan Durak'ın terör örgütü PKK tarafından kalleşçe şehit edildiğini söyledi.

 

Bölgede gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda şehit Durak'ın kanının yerde kalmadığını belirten Kayabaşı, bütün şehit ailelerinin bu konuda müsterih olmasını istedi.

 

Terörle mücadelenin kararlı şekilde sürdüğünü kaydeden Kayabaşı, şehitlerin, gösterdiği üstün kahramanlıklarla geride çok önemli emanetler bıraktığını dile getirerek, "Şehitlerimizin emaneti devletimizin emanetidir. Onların her zaman yanında, emrindeyiz. Yıllar önce kahramanımızın kalleşçe şehit edildiği yerde bugün anısını ve adını yaşatıyoruz. Sağlık ocağına adını vermek suretiyle bu kahramanlık hikâyesini anlatmak istiyoruz." dedi.

 

Şehit Durak'ın adının verildiği Aile Sağlık Merkezi'ni ziyaret eden Kaymakam Kayabaşı, görevlilerden bilgi aldı.