POLİTİKA Düzenleme Tarihi : 19 Eylül 2020 18:17 Haber Girişi : 19 Eylül 2020 18:19

AK Parti Nusaybin'de 7. Olağan Kongresini yaptı

AK Parti Nusaybin'de 7. Olağan Kongresini yaptı
AK Parti Mardin ilçelerinde yaptığı 7. Olağan kongrelerinin sonuncusunu Nusaybin'de gerçekleştirdi.

AK Parti Mardin ilçelerinde yaptığı 7. Olağan kongrelerinin sonuncusunu Nusaybin'de gerçekleştirdi. Başkan Mehmet Latif Özel yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Kongrede konuşan AK Parti İl Başkanı Faruk Kılıç ise, "Gelin geçmişimizin üstüne bir sünger çekelim. Geçmişte yaşamış olduğunuz olumsuzlukların izlerini silmek adına Nusaybin'de sevgi tohumlarını ekelim. Yeni bir sayfa açalım" ifadelerini kullandı.

 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kongre DSİ Piknik alanında yapıldı. Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunasından sonra Divan seçildi.

 

ÖZEL, "KONGREMİZ SADE BİR KONGRE DEĞİL, HELAL AŞA TUZ KATMAK, BİR DAVAYA TUĞLA EKLEMEK KONGRESİDİR"
Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Mehmet Latif Özel, 7. Olağan Kongrenin sadece bir kongre değil, helal aşa tuz katmak, bir davaya tuğla eklemek, aynı kutlu yola yarenlik edenlerin keyfiyeti, izzet ve iffet dolu bir eylem olduğunu kaydetti. 

 

Bu kongrenin millete, memlekete hizmet etme teşebbüsü, şehitlerin aziz emaneti, gözü yaşlı anaların dua dolu yüreklerinden ilham almak, elleri nasırlı helal rızka gayret eden babaların yükü, mazlumun duası, masumun muradı olduğunu ifade eden Özel, " Bu ülkenin istiklaline, istikbaline bir ömür durmadan-dinlenmeden-yorulmadan hizmet etme gaye ve gayretinde olan Devlet başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımız, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’nın davasına gönül verme bilinciyle ayağa kalkanların mahşeri eylemidir" dedi.

AK Parti döneminde Nusaybin'de yapılan hizmetlere değinen Özel, "Nusaybin’imizde gerçekleştirdiğimiz bu kongremiz çok manidardır. Çünkü Nusaybin çok derin imtihanlardan geçmiştir. Vatandaşlarımız çok çetin yokuşlardan geçerken, kardeşlerimiz, dostlarımız, hemşehrilerimizin elinden tutan, onun yardımına koşan, onu derdiyle dertlenen bir tek Ak Parti ve aziz devletimiz olmuştur. Binlerce konut ve işyeri yapan, vatandaşlarına, izzetli bir devlette nasıl yaşanılır örneğini gösteren bu devlet ve bu hükümetin gücüne ve kudretine yakından tanıklık eden bizler ne kadar hamd etsek âlemlerin Rabbine azdır" dedi.

 

AK PARTİ İL BAŞKANI KILIÇ, "GELİN GEÇMİŞİN ÜSTÜNE BİR SÜNGER ÇEKELİM"
Kongrede konuşan AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, Gönül köprüleri kurmak, harabeye çevrilen gönül köprülerini yeniden onarma zamanı olduğunu söyledi.

 

Konuşmasında Nusaybinlilere seslenen Kılıç, "Değerli hemşerilerim kıymetli Nusaybinliler, Geçmiş dönemde neler yaşandığını hepimiz birlikte gördük. Ticaret merkezi ilim irfan yeri Nusaybin’imizin Çukur döneminde ve öncesinde hangi zorlukları göğüslediğini Nelerle mücadele ettiğini Ve bu kara kabusun bitmesi için Nasıl çabaladığına hepimiz şahit olduk. Geçmişte yaşanan o karanlık günlerin Bir daha geri gelmemesi adına hepimize Büyük işler düşüyor.

 

Gelin geçmişimizin üstüne bir sünger çekelim. Geçmişte yaşamış olduğunuz olumsuzlukların İzlerini silmek adına Nusaybin de sevgi tohumlarını ekelim. Yeni bir sayfa açalım. Kardeşlik dilini kullanalım.  Hiç kimseyi ötekileştirmeden Ne olursan ol yine de gel anlayışıyla Birbirimize kucak açalım. Kendimize bir şans daha verelim. Gönül köprüleri kuralım harabeye çevrilen Gönül köprülerini yeniden onaralım. Birbirimizi kardeş edinelim. Bu kongremiz bunun başlangıç noktası olsun" dedi.
 
 

- "ÇUKUR DÖNEMİNİN İZLERİNİ SİLMEK İÇİN ADETA YENİ BİR NUSAYBİN İNŞA ETTİK"
Konuşmasında AK Parti hükümeti ve devletin Nusaybin ve Nusaybinlilere yaptığı desteklere değinen Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü,
"Kadim bir geçmişe sahip Nusaybin’imizi Yeniden yaşanabilir Bir kent haline getirebilme adına Hükümetimiz Var gücüyle çalışmış. Nusaybin’imizin müferrih bir yapıya bürünmesi için hiçbir Fedakârlıktan kaçınmamıştır. Çukur döneminin izlerini silmek İçin adeta yeni bir Nusaybin inşa etmiştir. 

 

Kayyumun atanması ile birlikte Belediye kaynakları vatandaşın hizmetine sunulmuş yani parklar modern ve geniş caddeler Yapılmaya başlanmıştır.  Şehri güven huzur ve istikrar getirmiştir. Huzurun ve güven ortamının devam etmesi için AK Parti olarak tüm Çabamızı sarf edeceğiz. Halka hizmet Hakka hizmet şiarıyla Nusaybin halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Şehrimizin gelişmesi için elimizden ne gelirse yapmaya hazırız."

 

-DEMİRKAYA, "DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN, TÜRK'Ü KÜRD'Ü BİR VE BERABER OLMALIYIZ"
Kongrede konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, "İnandığın yolda yürü" sloganı ile başlattıkları ilçe kongrelerinin sonuncusunu Nusaybin'de gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, kongrenin Mardin ve Nusaybin’e hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

 

Demirkaya konuşmasını şöyle sürdürdü,
"Yapılacak daha çok işlerimiz var. Çünkü bu ülkenin, bu milletin en iyiye layık olduğunu biliyoruz ve bunu gerçekleştirecek olanların da bizler ve sizler olduğunu biliyoruz. 
AK Parti’de siyaset yapmak başlı başına onur duyulması gereken bir uğraştır. Birileri huzursuzluk, kavga, gürültü ve kaos çıkarsa da AK Parti siyaset yarışında birinci olmaya devam edecektir. İşte bu kongredeki coşku, birlik ve beraberlik bunun göstergesidir. AK Parti olarak ustalık dönemimizi de tamamladık artık 2023, 2053 ve 2071 diyoruz. Daha güçlü Türkiye için, Türk’ü, Kürdü bir beraber olmak için, Bölüp parçalayıp sonra yutmak isteyenlere engel olmak için, Daha da kalkınmış bir ülke için, Siz teşkilatlarımızla beraber daha çok çalışacağız, mesaimizi ilçemizi ilimizi ve ülkemizi daha müreffeh günlere götürmek için harcayacağız.

 

Bizlerin başarısı partimizin başarısıdır. Partimizin başarısı ise bu milletin bu devletin başarısıdır.   Bu başarıda siz partili arkadaşlarımızın katkısı büyüktür. Gerçek kahramanların ve gerçek güçlerin hele hele bu bölgede siz teşkilatlarımızın olduğunu hepimiz biliyoruz. Biz AK Parti olarak eser siyaseti yapıyoruz, buna da devam edeceğiz. İşte Nusaybin ilçemizde yaptıklarımız ortada;
Yapılanları tek tek sayacak değilim. Sadece hepinizin bildiği Kobani bahane edilerek yapılanları, Nusaybin’de yaşananları hepimiz gördük. Yakılan yıkılan 5051 konutu, 498 işyerini, 5 camiyi, 4 taziye evini, 3 okulun 2017 yılının Mart ayında temelini atarak tamamladık hak sahiplerine teslim ettik. Toplamda 927 milyon 400 bin TL harcama yaptık. Ayrıca 133 milyon 304 bin TL kira yardımı yapıldı. 36 ay olan kira yardımını bir yıl daha uzatarak 48 aya çıkardık. 

 

İşte yapılanlar ve harcanan miktar da ortada. Bütün bunları yaptıranlar Diyorlar ki; ‘Biz sokağa çıkın demokratik hakkınızı arayın dedik, şiddet eylemleri gösterin demedik' diyorlar. Siz kitleleri sokağa dökeceksiniz, onları teşvik edeceksiniz ve onları ajite edeceksiniz, sonra da biz onların yaptıklarından sorumlu değiliz diyeceksiniz. Bunu diyemezseniz. Topluma gaz vereceksiniz, ondan sonra önlerine gelen bankaları, esnafın ve sanayicinin iş yerini tahrip edecekler, masum insanların kanına girecekler, günahsız insanlara zarar verecekler ve biz bunun sorumlusu değiliz diyeceksiniz. Her sözlerinin başına barış diyorlar, demokrasi diyorlar, kardeşlik diyorlar. Bunlar laf ile olmaz arkadaşlar.  Onların hangi işlerle uğraştıklarını siz çok iyi biliyorsunuz.

 

Biz bunlar yetmez diyoruz.  Şuanda da TOKİ tarafından Cağ cağ deresi üzerine iki köprünün ve 7 bin m2 üzerinde kurulacak olan 63 tane işyerinin ihale süreci de başladı. Biz davamız hizmet davası birileri gibi kandan gözyaşından beslenme değil. Biz yaptıklarımızı anlatıyoruz. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.
Bizler ülkemizi Mardin’imizi, Nusaybin’imizi daha da kalkındırmak istiyorsak;  Ben yoksam dava da yok,  ben olmazsam dava ilerlemez, bu dava ancak benim ismimle ayakta kalabilir, ancak benim ismimle şereflenebilir diyerek kibir tuzağına düşmeyeceğiz. Üzerimize tuzak kuranlara, oyun oynamak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bu kongreler sürecinde de aynı kardeşlik hukuku, samimiyet içerisinde basiret ve feragat ile bu misyonumuz tamamlayacağız. Bayrak yarışında birinci koşan da ikinci koşan da aynı takımın başarısıdır. Birisinin başarısı diğerinin başarısıyla tamamlanabilir. AK Parti bugüne kadar bayrak devir teslimini başarıyla gerçekleştirdi. Bu kongremizde de isimler, ekipler değişebilir, aynı davaya inanan insanlar birbirine görevi teslim edecek. Teslim edenler davanın parçası olmaya devam etmelidirler.

 

Durmadan dinlenmeden Nusaybin’imizi –Mardin’imizi ve ülkemizi gelecek nesillerimize en güzel şekilde teslim etmek için çalışmalıyız. Ben bu inançla Nusaybin Kongresinin hayırlara ve yeni bir dinamizme vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum."
Konuşmalardan sonra seçime geçildi.

 

424 delegeden oy kullanan 328 delegenin oyunu alan Mehmet Latif Özel tekrar başkan seçildi. Seçimden sonra Başkan Özel delegelere teşekkür etti.