YAŞAM Haber Girişi : 18 Haziran 2021 14:56

Altunkaya ailesinin köylerine yaptırdıkları caminin açılışı yapıldı

Altunkaya ailesinin köylerine yaptırdıkları caminin açılışı yapıldı
Altunkaya Şirketler Grubu tarafından köyleri olan Sivrice (Dalin) kırsal mahallesine yapılan caminin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Haber - Arif Altunkaynak / Altunkaya Şirketler Grubu tarafından köyleri olan Sivrice (Dalin) kırsal mahallesine yapılan caminin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.


Mardin İl Müftüsü Ali Hayri Çelik'in duasından sonra konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, yaptıkları hizmetler için Altunkaya Şirketler Grubunu tebrik etti.

 

Vali Demirtaş, "Altunkaya kardeşler, köylerine vefa örneğini göstermişler. Onun için Altunkaya kardeşleri tebrik ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin. İnşallah çocuklarımız ve gençlerimiz camiye gelirler, İslamın güzel ahlakını burada öğrenirler" dedi.
Konuşmalardan sonra Vali Demirtaş ve Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Altunkaya Şirketler Gurubu adına törene katılan Abdulkerim Altunkaya'ya plaket verdi.

 

Dua ve konuşmalardan sonra açılış kurdelesi kesilerek cami ibadete açıldı.

 

Altunkaya Şirketler Grubunun Sivrice Mahallesinde yapılan cami açılıına, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Midyat Kaymakamı Tekin Dündar, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, Altunkaya Şirketler Grubu adına Abdulkerim Altunkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Altunkaya Şirketler Grubu kimdir?
Altunkaya Şirketler Grubu sahipleri Mardin'in Midyat İlçesine bağlı Sivrice (Dalin) Mahallesindendir. Güneydoğu Bölgesine hayırsever kimlikleriyle tanınan Altunkaya ailesi, her yıl Midyat ve Nusaybin başta olmak üzere Mardin geneli ve Türkiye'nin çeşitli illerinde ikamet eden binlerce Mardinlilere maddi ve gıda yardımında bulunuyor.

 

Aile tarafından daha önce Midyat ilçesinde babaları Hacı Kasım Altunkaya adına yapılan caminin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılırken ayrıca Midyat ilçesinde modern bir kütüphane inşa ediliyor.