Gündoğdu: Nusaybin Trafiği Üzerine

Nusaybin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüseyin Gündoğdu, Nusaybin trafiği, sorunları ve yapılması gerekenler konusunda bir makale kaleme aldı.


Nusaybin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hüseyin Gündoğdu, Nusaybin trafiği, sorunları ve yapılması gerekenler konusunda bir makale kaleme aldı.
 
"İlk başta Nusaybinim.com olmak üzere Nusaybin’deki tüm basın Kuruluşlarımıza Nusaybin’in sorunlarına karşı gösterdikleri hassasiyetten dolayı şahsım ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmış olduğum Nusaybin Şoförler ve
Otomobilciler Odası Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri adına sonsuz şükranlarımı sunarım.

Bu vesile ile bende Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olarak bu yazımda Şehrimizdeki Trafik sorunları hakkında görüşlerimi paylaşmak istedim. Maalesef son zamanlarda Nusaybin’de Trafik sorunları artarak kronik bir hal almıştır. Gerek Şehrimizin son zamanlarda almış olduğu İnanılması güç göç gerekse yollarımızın dar ve yetersizliği, otopark eksiliği, fahiş araç fazlalığı, sürücülerimizin birbirine karşı hoşgörü eksikliği, Trafik denetimin deki yeterli personel olmadığından dolayı yetersizliği ve nihayetinde hiçbir kural dinlemeyen istisnalar hariç motosiklet sürücüleri.

Yaklaşık olarak 11 yıldır bu Meslek Odasının içindeyim. Nusaybin Trafiğinin sorunlarının çözümünün ele alındığı belki 1-2 toplantının yapıldığına şahit olmadım. Hâlbuki Nusaybin’de şu anda ilk ele alınması gereken ve çözülmesi gereken sorunların başında neredeyse trafik sorunu gelmektedir.

Bir Şehrin Trafik sorunu çözülmeden gelişmesi mümkün değildir. Herkesin bildiği gibi son zamanlarda gerek Mardin İlimiz ve gerekse bağlı İlçeleri ve İlçemiz Nusaybin yerli ve yabancı Turist bakımından adeta cazibe merkezleri haline gelmiştir. Bir şehri ziyaret eden Turist ister yerli olsun ister yabancı ilk önce o Şehrin temizliğine ve de trafiğine bakar. Bu konuda ilgili Kamu Kuruluşlarımızın daha duyarlı olmaları gerekmektedir. Ve lütfen Trafik sorunlarının çözülebilmesi için herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır.

Başta araç sürücülerimiz olmak üzere, Lütfen araçlarımızı park ederken başkasının zarar görmemesi için azami özen gösterelim. Yayalarımız karşıdan karşıya geçerken o yolların ilk önce araçlara ait olduğunu unutmadan ve özellikle yaya kaldırımlarını kullanmaları, Trafik denetçilerimiz sadece bir araca ceza kesmekle bu sorunun çözülemeyeceğini denetimlerin ellerinden geldikçe artırılmasını. Ve son olarak Motosiklet sürücüleri; Sizin Motosiklet kullanmanıza kimse karşı değil ama lütfen siz de Trafik kurallarına uyunuz. Kendi sağlığınız için kasksız motosiklet kullanmayınız. Hayatınız bizim için değerlidir. Son zamanlarda ölümlü Motosiklet kazalarını artık görmek, duymak istemiyoruz. Bu sebeple herkese kazasız belasız hayırlı yolculuklar diler; Güzide Nusaybin’imizin saygıdeğer Halkına saygı ve hürmetlerimi arz ederim. "

14.11.2014 09:59:00