Nusaybin Anadolu Lisesinden başarılı bir eğitim modeli uygulaması

Mardin’de yaptığı yenilikler ve eğitim başarısı ile adından söz ettiren Nusaybin Anadolu Lisesi, “Harezmî Eğitim Modeli” uygulama okulu oldu.

Mardin’de yaptığı yenilikler ve eğitim başarısı ile adından söz ettiren Nusaybin Anadolu Lisesi, “Harezmî Eğitim Modeli” uygulama okulu oldu.

 

2016 yılından Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün desteği ile üniversitelerin paydaşlığında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen çalıştayla başladı.

 

Harezmî Eğitim Modelinin 2017-2018 Eğitim öğretim yılında “Geleceğin Eğitimine Katkı Ödülleri" yarışmasında Türkiye 1’inci seçilmesinden sonra birçok okul bu modeli denemek için başvuru yaparak çalışmalara başladı.

 

Nusaybin’de birçok alanda öncülük eden Nusaybin Anadolu Lisesi de 2021 – 2022 Eğitim Öğretim yılında "Harezmî Eğitim Modeli" uygulama olarak belirlendi.

 

6 Öğretmen ve 22 öğrenci haftanın belirli günlerinde bir araya gelerek "Hep birlikte tasarlama, Üretme, Öğretme, Öğrenme" sürecinde Öğrenciler, kariyer günleri ve Harezmî Eğitim Modelini tanıtmak için Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin ile Gazetesi Mehmet Arif Altunkaynak’ı ziyaret ettiler.

 

Öğrenciler ve öğretmenleri Harezmî Eğitim Modelini tanıtırken ziyaret ettikleri kişilere meslekleri hakkında mülakatlar gerçekleştirdi. Ziyaretlerin sonunda açıklama yapan Okul Müdürü Tacettin Akdeniz, okullarının Harezmî Eğitim Modelinde başarılı bir dönem geçirdiğini ifade etti. 

 

3 ayrı grupla kariyer ziyareti gerçekleştirdiklerini ifade eden Akdeniz, “Harezmî Eğitim Modeli, disiplinler arası yaklaşımı yeniden yorumlayarak farklı disiplinlerin eş değerde yer aldığı, iş birliğini benimseyen, Fen ve Bilgisayar bilimi öğretimini, Sosyal bilim dalları ile bütünleştiren, bilgi işlemsel düşünme becerilerinin hayata adapte edildiği, programlama ve öğretim araçlarının etkin kullanıldığı, robotik ve oyun tasarımı ile eğlenerek üreten, kendini sürekli güncelleyen disiplinler arası bir eğitim modelidir. Bu eğitim modelini okulumuzda uygulayarak çocuklarımızın, okullardaki teorik bilgileri günlük hayatta kullanabilmelerini istiyoruz. Bu proje, çocuklarımızın problem tespiti yapıp üstesinden gelmelerini sağlıyor. Harezmî Eğitim Modelini başarılı bir şekilde uygulayan öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.


25.04.2022 14:32:28