Nusaybin'de İlköğretim Haftası kutlandı

2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılının başlaması dolayısıyla Nusaybin'de İlköğretim Haftası kutlandı.

2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılının başlaması dolayısıyla Nusaybin'de İlköğretim Haftası kutlandı.

 

Kutlama, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin'in Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra tören Misak-i Milli İlkokulundan devam etti.

 

Nusaybin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ercan Kayabaşı'nın okula gelmesiyle progra başladı. Saygı duruşunda bulunma ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonran İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

 

Çetin konuşmasında: "Geleceğin teminatı körpe fidanlara ilk can suyu olarak eğitim vermeye başladığımız 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı ilköğretim haftasına erişmenin mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ilköğretim meselesi demek, vatan, millet, bayrak meselesi demektir. İlköğretim meselesi bir millet için bağımsız ve var olma meselesidir. Bu anlamlı sözlerin idraki ile  ülkemizin aydınlık yarınlara ancak eğitimle şahlanacağına inancımız tamdır. 

 

Sevgili öğrenciler, anne ve babanızın şefkatli kollarından, sizleri anne ve babanız kadar sevecek olan öğretmenlerimizin sıcacık yüreğine hoş geldiniz. Şunu biliniz ki, bizler her zaman sizleri  ailenize, çevrenize ve ülkemize yararlı birer birey olarak yetiştirmenin gayreti içerisinde olacağız.


Değerli veliler; Bizlere emanet ettiğiniz en değerli varlığınız olan evlatlarınızın ağır sorumluluğunu omuzlarımızda ve yüreğimizde hissediyoruz. Sizlerle birlikte yarınlarımızı güvenle emanet edeceğimiz çocuklarımızı, Milli Eğitim Baknalığımızın amaçları doğrultusunda en iyi biçimde yetiştireceğimizden emin olunuz


Kıymetli meslektaşlarım, sizlerle birlikte göreve başladığımız ilk günden beri “iki günü eşit olan ziyandadır” şiarıyla pek çok şeyi başardık ve yine ilk günde söylediğimiz “bizim için uzak köy yoktur sözümüzün arkasında durarak, tüm okul, kurum ve paydaşlarımızla eşit mesafede olma bilinciyle eğitim camiası olarak büyük mesafeler katettik.


Çok kıymetli Nusaybin halkı; evlatlarınız olarak sizlere hizmet vermeye çalışırken en temel görevimizden biri de güçlü devletimizin büyük imkanlarını çocuklarınızın hizmetine sunmaktır. Bu süreçte bizleri yalnız bırakmayıp, hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen  ve İlçemizin eğitim alanında büyük kazanımlar elde etmesine vesile olan başta ilçe kaymakamımız Sayın Ercan Kayabaşı olmak üzere tüm amirlerimize ve devlet büyüklerimize canı gönülden teşekkür ediyoruz.    


Minik yüreklerin coşku dolu ritmiyle kutladığımız bu güzel günün, gelecekte daha mutlu, huzurlu ve başarı dolu nice yılların da müjdecisi olacağından eminiz. İlköğretim haftası hepimiz için kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

 

Yeni okula başlayan öğrencilere çiçek takdiminden sonra öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösteri düzenledi.

 

Hacivat - Karagöz gösterisinden sonra İlköğretim Haftası Programı sona erdi.


15.09.2022 12:52:42