Nusaybin'de yakalanan kadın PKK'lı tutuklandı çocukları serbest bırakıldı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde üç gün önce yakalanan Kadın PKK örgütü üyesi ve 2 küçük çocuğu Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına çıkarıldı. Kadın PKK'lı tutuklanarak cezaevine konuldu.

Arif Altunkaynak
Mardin'in Nusaybin ilçesinde üç gün önce yakalanan Kadın PKK örgütü üyesi ve 2 küçük çocuğu Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığına çıkarıldı. Mahkeme sonucunda kadın PKK'lı tutuklanırken çocukları ve ağabeyi serbest bırakıldı.
 Edinilen bilgilere göre, üç gün önce biri 3 diğeri de 4 yaşında iki küçük çocuğu ve ağabeyi V. O.'la birlikte Nusaybin'de yakalanan eski PKK Örgütü üyesi Şirin kod adlı Şirin H. O., Nusaybin ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Bürosundaki (TEM) sorgusunun ardından Nöbetçi Nusaybin Cumhuriyet Savcılığına çıkarıldı. Daha sonra Mahkemeye sevk edilen PKK'lı tutuklanırken çocukları ve ağabeyi serbest bırakıldı.
    Örgüt üyesinin 11 yıl PKK kadrosunda kaldıktan sonra örgütten ayrılarak evlendiği ve çocuklarıyla birlikte Avrupa ülkelerine geçmek üzere Türkiye'ye giriş yaptığı öğrenildi. / Nusaybinim.com 

23.05.2010 18:09:00