Ram, Rehber öğretmenlerle bir araya geldi

Mardinin Nusaybin ilçesinde faaliyet gösteren Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM), 2010-2011 Eğitim öğretim sezonu başlangıcı nedeniyle Rehber öğretmenlerle bilgilendirme toplantısı yaptı.

Arif Altunkaynak
Mardin’in Nusaybin ilçesinde faaliyet gösteren Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM), 2010-2011 Eğitim öğretim sezonu başlangıcı nedeniyle Rehber öğretmenlerle bilgilendirme toplantısı yaptı.
     Nusaybin Hükümet Konağı Toplantı salonunda yapılan toplantıya Milli Eğitim Şube Müdürleri Abdurrahim Tan, Fesih Demir, Ram Müdürü Süleyman Cengiz, Ram PDR Bölüm başkanı Seyfettin Yavuz ve ilçede görev alan Rehber öğretmenler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Nusaybin Milli Eğitim şube müdürü Abdurrahim Tan, Nusaybin’de toplam 23 Rehber öğretmenin görev yaptığını bildirdi.
     Rehber öğretmenlerin önemine dikkat çeken Tan şöyle konuştu;
“Nusaybin 23 Rehber öğretmene emanettir. Siz bize yardımcı olmazsanız öğrenci toplumda zararlı olacaktır. Sizin görev ve sorumluluğunuz diğer öğretmenlerden daha fazladır. Rehber öğretmen olmanızın yanında Mahkemeler de sizden yardım isteyebilirler. Bu konular için Ram’dan bilgi ve destek alında”.
     Tan’dan sonra konuşan bir diğer şube müdürü Fesih Demir ise, Rehber öğretmenlerin görev aldıkları okula hakim olması gerektiğini söyledi.
Rehber öğretmenlerin, Velilerin okuldan birinci derece hizmet alması için çaba içerisinde olması gerektiğini kaydeden Demir ise; “önümüzdeki dönemde aile eğitimlerine büyük önem vereceğiz. Bunun içinde planlama ve değerlendirmenizi iyi yapın. Fiziki sorunlar olabilir ama bizim temel hedefimiz öğrencidir. Rehber öğretmenlerimizin çalışmaları görünür değildir. Bir öğrencinin matematik dersine nasıl çalışacağını bilmesi, matematik dersinde başarılı olması kadar önemlidir” dedi.
     Daha sonra Ram müdür Cengiz ve Ram Pdr bölüm başkanı Yavuz, sezon boyunca yapılacak konusunda rehber öğretmenlere bilgi verdi. / Nusaybinim.com

12.10.2010 12:21:00