Z-Kütüphanenin açılışını engelli öğrenci yaptı

Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Emire Gözü Ortaokulunda kurulan Z Kütüphanenin açılışını engelli öğrenciye yaptırdı.

Nusaybin Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Emire Gözü Ortaokulunda kurulan Z Kütüphanenin açılışını engelli öğrenciye yaptırdı. Engelli öğrenci ve ailesinin mutluluğu gözlerine yansıdı.
 
En büyük engel, sevgisizliktir "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" münasebetiyle ilçemiz Emire Gözü Ortaokulu Z-Kütüphanesi açılış kurdelesi okulun 6. sınıf öğrencisi Fuad Şığva tarafından kesildi.
 
Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Şube Müdürleri, şube müdürleri, okul yöneticileri ve öğrencilerin katıldığı açılış sonrası kütüphane hakkında okul müdürü İdris Öztürk misafirlere bilgi verdi.
 
Açılış sonrası açılışa katılan engelli öğrencilerle yakından ilgilenen Milli Eğitim Müdürü Çetin, engelli bireylerin sadece birgün değil her gün hatırlanmaları ve hepimizin birer engelli adayı olduğumuzun hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini ifade etti.
 
z-Kütüphane Nedir?
Öğrencilere sadece kitap ile eğitim vermek, öğrenme faaliyetlerini sadece kitap ile desteklemek öğrenciyi okuldan ve eğitimden uzaklaşmaya doğru itmekte. Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okullar Hayat Olsun” projesi ile okullarımızdaki kütüphaneler değişiyor ve zenginleşiyor.
 
z-Kütüphane
 
İçerisinde internet hizmeti olan, dijital kitap içerikleri ile ( e-kitap, z-kitap ) zenginleştirilmiş, öğrenciye dilediği zaman destek verecek kütüphaneler geliyor. z-Kütüphane olarak tanımlanan, zenginleştirilmiş kütüphane kavramı okullarımızda hayat bulmaya başladı.
 
İçerisinde temel eserleri de barındıracak z-kütüphaneler, bilgi teknolojisi sınıfları ile kütüphaneleri bir araya getirerek okulların giriş katına konumlandırılarak öğrencilere  bağımsız, hizmet sağlayacaktır.
 
z-Kütüphaneler için en önemli adımlardan biri kaynak ve destekleyici z-kitap üretiminin yayın ve eğitim sektöründe gelişerek çoğalmasıdır.

04.12.2021 13:22:44