KÜLTÜR & SANAT Haber Girişi : 24 Temmuz 2017 09:20

AVESİS Hotel Bölge turizmine yeni bir soluk katacak

AVESİS Hotel Bölge turizmine yeni bir soluk katacak
Avesis Hotel, tarihi ipek yolu konumunda olan 33 standart oda 66 yataktan oluşan ve her odası ayrı renklerde dekore edilip her ihtiyacı karşılayacak düzeyde bir şehir oteli. Otel görkemli bir şekilde açılışını gerçekleştirdi.
Avesis Hotel, tarihi ipek yolu konumunda olan 33 standart oda 66 yataktan oluşan ve her odası ayrı renklerde dekore edilip her ihtiyacı karşılayacak düzeyde bir şehir oteli.  Otel görkemli bir şekilde açılışını gerçekleştirdi. 
Açılışa davet edilen Güneydoğu Anadolu Turizm ve Otelciler Birliği (GATOB) Başkanı Hüseyin Aslan yapmış olduğu açıklamada; Otelimiz Türkiye turizmine ve bölge turizmine hayırlı olsun. Bu otelimizle beraber artık burası turizm ile anılacak. Nusaybin’in ekonomisi daha önce sadece Suriye ile olan ticareti ve İpek yolu ekonomisine dayanıyordu. Fakat ilçede yaşanan olaylar nedeniyle ekonomi büyük bir zarar gördü. Buna rağmen böyle bir tesisin büyük bir fedakârlık ve maliyetle Nusaybin turizmine kazandırılması büyük bir önem taşımaktadır.” 
Turizm denildiğinde Mardin ilinin hep akla geldiğini aktaran Aslan, artık böyle yatırımlardan sonra Nusaybin’in de bir turizm şehri olduğunu ve dışardan ağırlayacağı misafirler için önemli bir tercih yeri olacağını aktardı.
Böyle yatırımları desteklediklerini kaydeden Aslan: “Burada bize düşen görev böyle yatırımları desteklemek ve bölgeye gelecek turistlerin sadece Mardin ilinin değil Nusaybin’in de bir turizm şehri olduğuna dikkat çekmeye çalışmaktır” şeklinde konuştu.

-"NUSAYBİN’İN GELECEĞİ TURİZM"
Nusaybin’de doğup büyüdüğü için buranın kendisinde ayrı bir yeri olduğunu ifade eden GATOB Başkanı Aslan: “Turizm bizim için milli bir değerdir” dedi.
Bu değeri daha ileri seviyeye taşıyabilmek için örf ve adetlerimizden, yöresel yemeklerimize, benzersiz el sanatlarımızdan tarihi ve kültürel zenginliklerimize kadar her konuda bölge halkımızla el ele çalışmamız gerektiğini ifade eden Aslan: “Hakkıyla tanıtılmayan ve bilinmeyen birçok değere sahibiz. Mesela; Beyaz Su kaynağında iki ayrı renkte akan suyun, birbirine karışmadığı olağanüstü durumu bölgede yaşayanlar dışında kaç insan biliyor? Onun dışında dünyanın ilk üniversitesi burada, tarihi önemi büyük olan İpek Yolu, Peygamber efendimizin (sav) torununun türbesi Zeynel Abidin, Bagok dağı ve benzeri yerler. Yani turizme kazandırılabilecek ve bölgeyi canlandıracak birçok değere sahibiz ama kimler bunun farkında? Örneğin; Bagok dağında trekking yapılabilir, Zeynel Abidin Türbesi inanç turizmine açılabilir veya dikkatler Beyazsu’ya çekilebilir. Bunların yapılabilmesi de destinasyonların, daha fazla ve etkin bir biçimde tanıtımı ve pazarlaması üzerinde yoğunlaşmaktan geçer. Ciddi bir stratejiyle iyi bir tanıtım yapılırsa Nusaybin Türkiye turizmine kazandırılabilir.”