Batan botta bulunan Nusaybinli baba ve oğlundan haber alınamıyor

Açıklama

7 gün önce Ege Denizi'ndeki Rodos Adası'nın batısında bulunan Herke Adası açıklarında sığınmacıları taşıyan botun battığı kazada kaybolan baba ve oğlundan haber alınmıyor. Nusaybin'e bağlı Duruca Mahallesinde yaşayan aile, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri ve Dışişleri Bakanlığından yardım beklediklerini dile getirdi.

 

25 Ağustos Günü Yunan Sahil Güvenliği, Ege Denizi'ndeki Rodos Adası'nın batısında bulunan Herke Adası açıklarında sığınmacıları taşıyan botun battığı kazada 92 kişinin kurtarıldığını açıklamıştı.

 

Batan botta bulunan Nusaybinli Berivan Cansu kurtarılarak Yunanistan'a götürülürken eşi Yunus Cansu (35) ve oğlu Hasan Cansu'dan (4) ise haber alınamıyor.

 

Nusaybin'e bağlı Duruca Mahallesinde oturan Cansu ailesi, 7 gündür haber alınmayan baba ve oğlu için açıklamalarda bulundu.

 

Yunus Cansu'nun kız kardeşi Canan Cansu, ağabeyi ve yeğeninin hayatından endişe ettiklerini, botun batmasından sonra kendilerinden hiç bir şekilde bilgi alamadıklarını bildirdi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan yardım talebinde bulunan Cansu, "Tüm yetkililere sesleniyorum. Lütfen bize yardım edin. Elimiz kolumuz bağlı, çok çaresiziz, ne yapacağımızı bilemiyoruz. Ağabeyimden haber alamıyoruz. Marmaris'ten Yunanistan'a giden teknede ağabeyim Yunus ve oğlu Hasan kayıplar. Kendileri nerede, sağ mı ölü mü bilmiyoruz. Lütfen bize yardım edin. Kimse bize bir bilgi vermiyor. Annemin yüreği yanmasın, başka annelerin de yüreği yanmasın, lütfen çok çaresiziz bize yardım edin" dedi.