GÜNDEM Haber Girişi : 21 Aralık 2011 13:49

Emekçiler Nusaybin'de greve gitti

Emekçiler Nusaybin'de greve gitti
Kesk önderliğinde ülke geneli yapılan gerev Mardin'in Nusaybin ilçesinde de uygulandı. Emekçiler, basın açıklamaları sonrası davul zurna eşliğinde halay çekti.
Emekçiler Nusaybin'de greve gitti
Arif Altunkaynak
Kesk önderliğinde ülke geneli yapılan gerev Mardin'in Nusaybin ilçesinde de uygulandı. Emekçiler, basın açıklamaları sonrası davul zurna eşliğinde halay çekti.
    Nusaybin Belediyesi, Devlet Hastanesi ve Kes bileşenleri binalarından gelen gruplar Barış parkında buluştu. Parkta gruplar adına basın açıklaması yapan Eğitim-sen baş temsilcisi Abdullah Gökçe, bugün Türkiye'nin dört bir yanında haklarına sahip çıkmak ve baskılara boyun eğmeyeceğini göstermek için grevde olduklarını bildirdi.
    AKP hükümetinin sermaye ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamak için gece gündüz demeden çalıştığını kaydeden Gökçe şöyle konuştu.
"Patronların taleplerini karşılamak için peş peşe yasal düzenlemeler yapılırken, kamu emekçilerini sefalet ücretlerine mahkum etmekten, kazanılmış haklarımızı elimizden almaktan çekinmiyorlar. 9 yıllık AKP iktidarında, kamu hizmetleri adım adım ticaretleştirildi. Bugün parası olmayanlar eğitim ve sağlık hakkından tam anlamıyla yaralanmıyorlar. Parasız eğitim parasız sağlık isteyenler ya polis şiddeti ile karşı karşıya kalıyor ya da tutuklanarak cezaevlerine konuluyor.
  
AKP döneminde kamuda esnek, güvencesiz, performansa dayalı çalıştırma daha da yaygınlaştı. Taşeronlaştırma ve özeleştirme uygulamaları ile kamu hizmetlerin, sermayenin sınırsız talanına açıldı. Esnek, güvencesiz ve kuralsız çalışma tüm kamu istihdamını ve yaşam alanlarını kuşatmış durumda."

- Neden Grevdeyiz
"Tüm çalışanlara insan onuruna yakışır bir ücret ve sağlıklı çalışma koşularının sağlanması, çalışma yaşamının demokratikleştirilmesi için GREVDEYİZ.
4/C,4/B,50/D 4924 veya taşeron adı altıda sürdürülen güvencesiz çalıştırma uygulamalarına son verilerek tüm çalışanlara iş güvencesi ve kadrolu çalışma sağlanması için GREVDEYİZ.
Temel ücretlerin artırarak eşit işe eşit ücret sisteminin gerçek anlamıyla uygulanması için GREVDEYİZ
 
Bizler, bu topraklarda haklarımız için; insanca yaşam ve daha iyi çalışma koşulları için; parasız eğitim ve sağlık hakkımız için; eşit özgür ve demokratik bir ülke için mücadele etmenin zor, bedelinin ağır olduğunu biliyoruz. Ancak hiçbir güç, hiçbir tehdit, bizleri yürüdüğümüz yoldan ve avunduğumuz ilkelerden asla geri döndürmeyecektir."     
     Basın açıklamasından sonra Parkta toplananlar davul zurna eşliğinde halay çekti. / Nusaybinim.com